Милен Манев се класира първи на пистата в Румъния

Милен Манев се класира първи на пистата в Румъния

През изминалия уикенд се проведе двустранното Българо-Румънско първенство по Спидуей. На 18-и (събота) в Сибиу-Румъния състезателят Милен Манев се доказа за пореден път. Нашият състезател стана пръв с 12 точки, което му донесе и победа във всичките четири серии на състезанието.

На второ място, веднага след него се нарежда другият български състезател-шуменецът Чавдар Чернев, третото място зае румънцът Фанел Попа с 10 точки.

Милен Манев продължава да води твърдо във временното класиране на първенството с 53 точки, а Тома Александру втори с  43 точки.След лошия си старт в първия и втория кръг Чавдар Чернев успя да навакса и има вече 42 точки в актива си. Фанел Попа остава далеч назад в класирането поради слабото си представяне на третия кръг в Търговище.

Липсата на другия шуменски състезател Стоян Стоянов  бе истинска загуба за състезанието. Той пропусна старта, заради проблем с транспорта на моторите си до румънския град.

Според нашите състезатели, домакините са си изиграли много добре картите и са се постарали, но пистата била много тежка и трудна за каране.

Следващият  5-ти кръг ще се проведе в края на август отново на пистата в Сибиу.  Последният решителен кръг ще се проведе на наша земя  през октомври на мотостадион“Аврам Топалов“ град Търговище.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*