Първата жена състезател в Moto2

Първата жена състезател в Moto2

Елена Росел се превърна в първата жена, състезавала се в клас Moto2. Добавяйки името си в краткия списък на жени състезатели,  които са участвали в състезания на Гран при, Елена Росел ще направи своя дебют за отбора Aspar на мястото на пострадалия Джулиан Саймън.

Елена Росел е 25-годишна състезателка, първите си стъпки в този спорт прави на  Stock Extreme Spanish Championship, където в момента заема четвърто място само след две състезания.

Симон е пострадал след сблъсъка в него, по време на състезанието в Каталуния. До сега Джулиан Саймън пропусна състезанието на Силвърстоун като ще продължи своята рехабилитация.

„Аз все още не мога да повярвам на възможността, която ми се отдаде този уикенд. Възможността да се присъединя към отбора Aspar за състезанието бе обсъдено миналата седмица и аз изкарах няколко напрегнати дни.” – сподели Росел.

„Това е шанс, за който съм мечтала, откакто започнах да се състезавам и за това бих искала да изкажа истинската си благодрност към MAPFRE Aspar за вярата, която те показаха в мен. Отивам да наравя своя дебют в Moto2 с един от най-добрите отбори и нямам думи, за да опиша чувствата си.”Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*