Караньотов с рекорд на пистата в Долна Митрополия

Караньотов с рекорд на пистата в Долна Митрополия

Българинът Ангел Караньотов постигна огромен успех във втория кръг на европейското първенство по супермото в Долна Митрополия. Пилотът на КТМ записа време от 16:54.550, което е абсолютен рекорд на пистата. Той постави и най-добро време в седем поредни обиколки, които взе за по-малко от 1:24 минути всяка.

По този начин нашият пилот остави далеч зад себе си своя основен съперник за първото място Ата Нуркан от Турция. Следващото състезание за Ангел Караньотов е от третият кръг на световната купа по супермото, където най-голямата надежда на българския мотоциклетен спорт е на 15-о място във временното класиране.

Ангел Караньотов триумфира и в първия кръг на надпреварата, който се проведе отново в Долна Митрополия. Той кара с неотшумяла контузия, но това не му попречи да се изкачи на най-високото място на почетната стълбица. След него останаха Росен Тончев и Рангел Георгиев, които се възстановява от операция и въпреки това успя да заеме място сред най-добрите.

Това изключително добро представяне на българските участници дава надежда, че и предстоящите дати от календара на супермото ще бъдат толкова успешни, а накрая на сезона ще се поздравим с генерален успех.

Сходни публикации

title="Доказано! Моторът може да лети"
Доказано! Моторът може да лети
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Голямото каране!
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*