Mартин Чой гони хеттрик на шантаво трасе

Mартин Чой гони хеттрик на шантаво трасе

Водачът в генералното класиране Мартин Чой ще гони втора поредна и общо трета за сезона победа в европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адриа” този уикенд. Надпреварата от V кръг ще е от петък до неделя на пистата „Словакияринг” край Братислава.

„Зареден съм с оптимизъм след убедителната победа преди 10 дни на „Панонияринг”. Надявам се отново на добро класиране и дано късметът е с мен и нашия тим”, заяви Чой преди днес да отпътува с отбора си „Prima Build Racing Team” за столицата на Словакия.

След 3 проведени и едно отложено състезание Мартин, който кара БМВ, е начело в класирането с 52 точки, следван от чеха Михал Дробни – 42, Давид Юхас (Унг) – 41, Роланд Реш (Ав) – 33 и т.н.

27-годишният софиянец победи категорично на „Хунгароринг” и „Панонияринг”, съответно в I и IV кръг, а проблем с акумулатора го лиши от точките от второто му място в Бърно (III кръг).

„Словакияринг”, изградена на 35 км от Братислава и открита през 2008 г., е една от най-техничните и най-трудни писти в Европа. Заради сложната конфигурация на трасето и множеството предизвикателства по него, някой пилоти го определят в коментарите си като „шантаво”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*