Honda окупира подиума на мотокроса във Вантаа

Honda окупира подиума на мотокроса във Вантаа

След дълга пауза в световния шампионат по мотокрос в клас МХ3, надпреварата бе подновена на трасето във Вантаа (Финландия), близо до аерогарата на Хелзинки. Пилоти с машини Honda окупираха подиума на Гран При на Финландия. Победата спечели швейцарецът Жулиен Бил, който просто летеше със своята Honda по тежкото трасе, което заради високите температури се превърна в още по-трудно.

Пилотът на Pellicari – Бил спечели и двата манша, въпреки че падна във втория. Това не му попречи не само да продължи, но да догони лидера Том Содестрьом със Suzuki, който водеше в две трети от дистанцията и да го изпревари. Втори стана местният фаворит Анти Пирхонен с Honda, който познава много добре трасето, но бе в „дока” без да кара повече от година заради контузия. Стартиралият от първа позиция Милко Потишек от UFO-Racing teamс Hondaпредаде на Бил Червения плакет за лидер в класирането, тъй като зае в двата манша съответно 4-о и 3-о място. Французинът направи няколко грешки, които му струваха не само победата, но и лидерското място в класирането за шампионата. Същият резултат като Потишек, но с обратно класиране в двата манша – 3-и и 4-и зае Мартин Мичек от R.S.C. Italia Corse Orion RS Petrol. Чехът зае четвъртата позиция, макар че в първия манш спечели холшота, но после бе изпреварен от Бил. Пети стана Марко Мади с КТМ.

Следващият четвърти кръг е тази неделя в Кастильоне дел Лаго, Италия.

Временно класиране:  Бил (Швейц) с Honda 115 т., Потишек (Фр) с Honda106, Мичек (Чех) с  KTM–90, Пирхонен (Фин) с Honda–86, Мади (Ит) с КТМ –75, Жерава (Чех) с  Honda- 72 и др.

Сходни публикации

title="Кой с какво на мотосалон София 2015"
Кой с какво на мотосалон София 2015
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Да подкрепим Стоян Рашков
Honda начело на първите MotoGP тестове


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*