Чулев спечели първия старт от ендуро шампионата

Чулев спечели първия старт от ендуро шампионата

Андон Чулев (MG Racing) с КТМ 350 спечели първия старт за сезона в Националния ендуро шампионат, който се проведе от 10-и до 12-и юни край Казанлък. Втори и трети зад Чулев се наредиха Станислав Стоянов (Екометал Рейсинг Тийм) с Yamaha 450 и Михаил Митов (MG Racing) с Honda CRF 250. Изпитанието в неделя беше ендуро-крос с масов старт на мотоциклетите по затворен маршрут. Трасето беше много зрелищно с пресичания на р. Стара река и създаде изключителна атмосфера и емоция за зрителите.

„Беше много трудно. Реално, истинското състезание беше вчера, когато беше невероятно изтощително. Днес трасето беше по-скоро за публиката и се радвам, че се събраха толкова много зрители. Доволен съм от победата и смятам да не пропусна нито един старт до края на сезона. Днес голямата ми борба беше с Николай Мартинов-Сървайвъра“, каза победителят Андон Чулев. Николай Мартинов е известен като победител в третия сезон на телевизионното шоу Сървайвър, оттам идва и прякорът му. Калин Кулев, председател на комисията по ендуро към Българска федерация по мотоциклетен спорт, заяви, че е изключително доволен от големия брой зрители, които наблюдаваха първия старт от ендуро шампионата.

„Смятам, че се получи много добро състезание с много емоции и зрелище за публиката. Вижте колко зрители дойдоха днес край трасето. Искам да благодаря на тях и на нашите приятели и партньори, които ни помагат за организацията и подготовката на стартовете от ендуро шампионата. Благодарение на тяхната помощ успяваме да работим по правилния начин. Надявам се да работим заедно и в следващите кръгове от календара“, каза Калин Кулев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*