Електрически скутер Repsol Honda EV-Neo

Електрически скутер Repsol Honda EV-Neo

Honda от години влагат големи усилия и средства за опазване на околната среда като произвеждат автомобили и мотоциклети за масова употреба с екологична насоченост. EV-Neo е поредното доказателство за това, че Honda няма да се откаже от зелената идея. Honda представят новия си скутер, който е в стил кралски клас MotoGP и с цветовете на любимите Repsol. Скутерът служи за превозно средство в падок зоните по време на състезанията.

В допълнение към отличните екологични показатели, като „нулеви емисии на CO2“, новият EV-neo е оборудван с двигател, който дори при пренасянето на по-тежък товар генерира висок максимален въртящ момент като при ниска скорост подсигурява нужната сила дори и при изкачване на наклон. Двигателят е произведен в завода на Honda и е конструиран на базата на технологията използвана при Insight – хибридният автомобил на Honda, с бързо зарядно устройство, което позволява пълно зареждане само за 30 мин. при температура на околната среда от 25 градуса.

Новият EV-neo е замислен като изцяло електрически скутер. Може да се кара в много различни ситуации, а голямото пространство зад седалката прави скутера много удобен, ако се наложи да поберете повече багаж или малогабаритни стоки. В момента машината се предлага само на японския пазар и е постигнала големи успехи сред фирмите, занимаващи се с доставка на хранителни продукти, вестници и т.н. Все още обаче, не е решено дали  EV-Neo ще бъде пуснат на световния пазар.

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
МотоGP: Оперираха ключицата на Педроса


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*