София стартира Десетилетието за активни действия по пътна безопасност

София стартира Десетилетието за активни действия по пътна безопасност

Кампанията е инициатива на ООН, в България се провежда под патронажа на министър Цветан Цветанов и евродепутата Илиана Иванова

С демонстрация на действията на екипи от Пътна полиция, Спешна медицинска помощ и Пожарна безопасност за спасяването на пострадали от тежка катастрофа в София бе даден старт на Десетилетието за активни действия по пътна безопасност. Кампанията е инициатива на ООН, в България се провежда под патронажа на министър Цветан Цветанов и евродепутата Илиана Иванова.

В сцената умастваха два автомобила с каскадьори, линейки от Бърза полицейски и пожарни коли, мотоциклетисти с парамедици. Те показаха действията и усилията, които службите полагат ежедневно за спасяването на живота на пострадалите от пътно-транспортни произшествия. В събитието на площад „Батенберг” се включиха още ескорт на КАТ, автомобилните пилоти Димитър Илиев и Крум Дончев, мотористи от столичните мото клубове клубове Atrox MC, Big Buls MC, Night Riders и представители на MOTO BG, спортни  бъгита, деца – велосипедисти.

Да бъдем внимателни и отговорни на пътя – около това послание се обединиха вътрешният министър, евродепутат Иванова и гостите на събитието. През юни предстои инициативата „Звезди на пътя” – популярни личности ще награждават изрядните шофьори и ще призовават всички участници в движението да спазват правилата, за да бъдат предотвратени трагични инциденти.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
Закриване на мото сезон 2014
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*