10-ти събор на BMW Клуб България – 6 и 7 май писта „Дракон”

10-ти събор на BMW Клуб България – 6 и 7 май писта „Дракон”

На 6 и 7 май 2011г. писта „Дракон” в с. Калояново, обл.Пловдив ще събере привърженици на най-обичаната немска марка коли по случай Десетия национален събор на BMW Клуб България под мотото „10 години ентусиазъм, 10 години приятели, 10 години радост”.

Вече 10 години на Гергьовден, феновете на марката мотоциклети и автомобили се събират в Калояново, за да се забавляват, да обменят идеи, да се видят със стари познайници и най-вече да се порадват на своите „баварци“.

В продължение на два дни пред погледите на многохилядна публика най-заклетите фенове ще имат възможност за свободно каране на пистата, демонстриране на дрифтърски умения и показване на най-добри времена на трасето. Очаква се на събитието да присъстват над 10 хиляди почитатели на марката, за които организаторите са предвидили много разнообразна и наситена програма, гарнирана с адреналин и спукани гуми.

Това стана ясно на официална пресконференция по повод юбилейното събитие, където бяха обявени и имената на победителите в благотворителната инициатива на клуба за откритие на нови таланти на България в моторните спортове – BMW Kart Team Challenge – “Ти Можеш!”.

Целта е да се предостави възможност на млади таланти в областта на моторните спортове, които нямат финансова възможност да се състезават на професионално ниво.

Борис Малинов, Николай Атанасов и Александър Геговски са тримата пилоти показали най-добри времена в квалификациите, които вече са част от отбора на BMW Клуб България. Те ще се състезават професионално през сезон 2011 г.в националния картинг шампионат, като всички разходи ще се покрият от BMW Клуба.

„С тази инициатива ние от BMW Клуб България искаме да поощрим и открием новите таланти на България в моторните спортове. Немската марка коли е символ на моторния спорт по света и аз съм горд, че BMW Клуб България работи за утвърждаване на тази позиция на любимата марка в страната ни” – заяви г-н Росен Коларов, член на УС на BMW Клуб България.

Сходни публикации

title="Снимки и видео от BMW Motorrad days 2011"
Снимки и видео от BMW Motorrad days 2011
В очакване на BMW Motorrad Days 2011
Моторна история от Белгия – на почит в новия век
Кой с какво на мотосалон София 2015
Битка на титани: Bugatti Veyron Vitesse vs Lambo Aventador vs BMW S1000RR (видео)
Започна производството на BMW R nineT
2013 BMW F800GS Adventure
Diva e италиански поглед върху нейкид боксера на BMW


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*