Министър Нейков откри картинг академия в Пловдив

Министър Нейков откри картинг академия в Пловдив

Шестнадесет млади пилоти получиха безвъзмездно картинги от най-висока класа, с които ще карат през цялата година. Спортният министър Свилен Нейков лично връчи машините на талантливите състезатели. Това стана по време на официалното откриване на Академията за млади пилоти, на писта “Лаута” в Пловдив. Проектът е на Българската федерация по картинг спорт и се осъществява с финансовата подкрепа на МФВС, като част от националната инициатива “Аз обичам спорта”.

Картовете на водещата световна марка CRG бяха дадени на 16-те млади пилоти, които показаха най-добри резултати в проведения миналия месец конкурс на БФКС. За участие в 6 изпитания тогава се явиха кандидати от цялата страна, на възраст между 7 и 9 години.

„Щастлив съм, че днес виждам резултата от един амбициозен проект, насочен към децата в българския спорт”, заяви Свилен Нейков. “Пожелавам ви да се състезавате успешно и един ден да ви видим като световни звезди, защо не и във Формула 1”, добави министърът, обръщайки се към 16-те победители в конкурса.

„Това е най–радостният ми ден, откакто съм начело на федерацията –  заяви председателят на БФКС Йордан Върбицалиев. – Убеден съм, че така даваме път на талантливи деца към високото майсторство в моторните спортове. Искам специално да благодаря за подкрепата на спортното министерство”.

Сходни публикации

title="Министър Нейков открива първата Картинг Академия в България"
Министър Нейков открива първата Картинг Академия в България
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*