2011 Harley-Davidson Blackline

2011 Harley-Davidson Blackline

На пръв поглед мотоциклетът Harley Blackline би трябвало да е чудесно попълнение в гамата на Harley, имайки предвид, че използва доказалият се голям Twin двигател и шаси от модел Softail, а и е облечен изцяло в черно. Проблемът е, че стилът е натежал за сметка на удобството и практичността. Макар да изглежда прекрасно, стойката на моториста е агонизиращо неудобна, а и не може да се регулира. Под въпрос е и стойността на мотора в сравнение с останалите модели от гамата. Harley казват, че „може“ и да преработят ергономичността. До тогава ни е невъзможно да го препоръчаме.

Двигател
Мощността за Harley Blackline е осигурена от стандартния пуш-род  ‘Big V’ на 45 градуса. 1584 кубика под краката ви създават прекрасно усещане, носещо нотка на сила, автентичност и стил.

Каране и управление
Мотоциклетът Harley Blackline за 2011 година може да изглежда добре, но карането му е безкрайно мъчение. На практика всичко опира до позата на моториста, докато е на мотора. Високо поставените стъпенки са ни познати и затова оправдани, но когато то са в комбинация с прекалено ниска седалка и изнесени, широки дръжки – резултатът ни оставя свити на две, протягащи се, за да хванем кормилото. При тестовете на мотоциклета, мотористите се оплакват от мигновена болка след едва пет минути при ниска скорост. След 30 километра с 90км/ч., раменете болят, цялото тяло е напрегнато и искате не друго, а само да слезете от машината. Мотоциклетът е начин да си починеш, да се насладиш на природата и да се забавляваш, а не да търсиш най-близкия масажист след каране.

Оборудване
Оборудването на мотоциклета е стандартно минимално. Harley Blackline на практика е къстъм Softail (двигател H-D V-twin + скрит заден амортисьор от Softail + тънка „чопърска“ 21 инчова гума, изнесена между предните вилки). Всичко това е на бял свят по един или друг начин от 1985 година насам. Или за да бъдем максимално точни, мотоциклетът е къстъм Softail с няколко извадени части, а останалите такива са в черно вместо хромирани.

Качество и издръжливост
Каквото и да се говори, външният вид е много важен за Harley. Извитият профил на джантите е прекрасен; кормилото е изчистено и просто; боята и металния завършек са изпълнени прекрасно и така нататък. Всеки моторист би се гордял да кара подобен мотоциклет, защото със сигурност ще събира очите на останалите. Междувременно здравината на мотора, макар и да е рано да се каже, е доказала се с времето,  а задвижващата система също е добра и като цяло Harley напоследък опровергават твърдението, че правят мотоциклети само за гледане.

Стойност
Harley-Davidson Blackline е на цена от £14,545. Извинете, но това е просто нелепо, особено когато може да се сдобием с по-големите, удобни и практични Harley Superglide Custom или Wide Glide за около 11К. Притеснителен е фактът, че мотоциклетът струва повече отколкото предлага. Да, обикновено моделите Softail са по-скъпи от фабричните Dyna-и, но получаваме и доста повече.

История на модела:
2011: представяне на модела

Технически характеристики:

Макс. скорост: 180 км/ч.
Тегло: 294 кг
Височина на седалката: 655 мм.
Резервоар: 18.9 л.
Работен обем: 1584 куб.см.
Двигател: пуш-род с въздушно охлаждане, V-twin, 5 степенна скоростна кутия
Рама: тръбовидна стоманена двойна рама
Предно окачване: не се регулира
Задно окачване: не се регулира
Предни спирачки: 292мм. диск, четирибутален спирачен апарат
Задни спирачки: 292мм. диск, четирибутален спирачен апарат


Сходни публикации

title="Кой с какво на мотосалон София 2015"
Кой с какво на мотосалон София 2015
Капитан Америка представи новият Harley-Davidson Street™ 750
Harley-Davidson Street™ 750
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Harley-Davidson с модерен шоу рум в Лас Вегас (+видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*