Подготвя се производствена версия на Honda New Mid

Подготвя се производствена версия на Honda New Mid

Още при представянето на Honda New Mid Concept на изложението EICMA 2010  в Милано стана ясно, че тази машина ще се превърне в сериен модел от гамата. Вече се появиха първите снимки, които свидетелстват, че е разработен сериен модел на този полускутер.

Вече може да се види как би изглеждал скутерът, когато от него се свалят изложбените украшения и хромираните аксесоари. Така всичко вече е твърде естествено – окачването, колелата, спирачките и изпускателната система. Засега е ясно, че бъдещата машина ще съвместява практичността на скутера с управлението и динамиката на спортен мотоциклет. Със сигурност машината ще използва скоростната кутия с двоен съединител както на VFR1200F. За типа и обема на двигателя само се предполага, че ще бъде между 600 и750куб. см с паралелно разположение на двата цилиндра.

Още при представянето на концепта от Honda обявиха, че той ще преразгледа напълно ездата при двуколесните машини, защото обединява иновационното мислене с новите технологии, като се създаде мултифункционална машина, базирана на два спортни мотоциклета и комфорта на скутера. Байкът наистина изглежда динамичен и приятен за управление.

Двигателят, създаден по последна технология, е в съчетание с революционната скоростна кутия Dual Clutch Transmission, която дебютира при VFR1200F. Положението на ездача – „крака опънати напред” дава комфорт при каране и по-голяма защита от водата и мърсотията по пътя. Концептът има 17-инчови колела  и задно окачване PRO-LINK.Създателите му обещават стабилност при високи скорости и отлична маневреност.

Сходни публикации

title="2014 Honda Grom 125 – първо каране"
2014 Honda Grom 125 – първо каране
Honda представи новия круизър Valkyrie
Три обновени модели Honda – Gold Wing F6C, CB1100 EX и CB1100 Release
2013 EICMA: Honda представи 13 нови и ъпгрейдвани мотоциклети
Honda показа CB1300S Super Bol D’or


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*