Троян е мотокрос домакин през празничния уикенд

Троян е мотокрос домакин през празничния уикенд

Втори кръг от Световният шампионат по мотокрос в клас МХ3 и трети от европейския в клас 85 сс ще се проведат този уикенд в Троян. От мотоклуб „Крейзи Фокс” – Варна потвърдиха участието на двама състезатели в клас МХ3 – Николай Куманов и Георги Гочев. Освен тях обаче на старта ще застанат и други познати имена на мотокрос-феновете в България като Тодор Тотев, Кристиян Ангелов, Кристиян Кръстев, Николай Йовчев и Теодор Тотев.

Миналата неделя Куманов записа 13 точки, след като се класира на 8-мо място в състоялия се в Мегалополис първи кръг на Световното първенство в клас МХ3. Тогава състезателите караха само един манш, заради лошото време и проливния дъжд. Победител стана Жулиен Бил (Honda), а подиумът допълниха Дмитри Паршин (Honda) и Марко Мади (KTM). На 10-ти април пък Гочев дебютира в още по-конкурентния клас МХ2 на Световния шампионат по мотокрос.

В клас  85 сс на Европейския шампионат българската надежда Майкъл Иванов се класира на 8-мо място в провелия се в неделя първи кръг в Румъния. Освен него при малките мотоциклети ще видим Георги Георгиев, Ивелин Манев, Мирослав Цанков и Харли Горов.

източник: БМФВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*