PB Racing Team – неудържими от старта с BMW S 1000 RR

PB Racing Team – неудържими от старта с BMW S 1000 RR

На 19 април  в автосалона на Камор Ауто се състоя официалното представяне на PB Racing Team за сезон 2011. Главните участници на вечерта бяха Мартин Чой, 19-кратен шампион на страната и Балканите и неговия съотборник – Михаил Иванов.

В неповторимата и автентична атмосфера на състезателния бокс на PB Racing Team бяха представени и неудържимите BMW S 1000 RR, шампиони сред мотоциклетите.

В компанията на водещия на събитието Момчил Манчев, спортен журналист и коментатор на Формула 1, съотборниците споделиха целите, които са заложили през сезона. Фокус тази година е победа на Мартин Чой както в Националния, така и в Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Провежда се под егидата на FIM и UEM и се състои на територията на Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Хърватия и Полша. Шампионатът ще се проведе в 10 кръга за периода април-септември 2011-та година.

Домакин на официалното представяне бе Камор Ауто – дилър на BMW мотоциклети за страната и партньор на PB Racing Team.

Камор Ауто планира отваряне на нов автосалон за мотоциклети. Реконструираният изложбен център предстои да бъде готов до септември месец тази година.

През 2010г. клубът затвърждава позициите си в националния шампионат и прави най-важната си стъпка – осигурява си състезателните права на най-добрия мотоциклетен състезател в България и на Балканите – Мартин Чой.

Отборът се състезава с BMW S 1000 RR – най-добрият мотоциклет в своя клас.

С лека доработка, включваща окачване, електроника, генерация  и уреди за управление, мотоциклетът се превръща в истинско оръжие за шампиони. Изключително лесен за управление в състезателен режим, с невероятна серийна спирачна система, система против приплъзване на заданата гума (DTS), ABS и шифтър на скоростите. Това са интегрираните системи в серийно производство, даващи невероятно предимство на мотора пред останалите конкуренти в сегмента.

BMW Motorrad  достигна връх в света на спортните машини – комбинация между двигателна мощност от 193 к.с. и общо тегло от 180 кг. По този начин моделът регистрира абсолютен рекорд със съотношението си мощност –тегло в своя клас.

Големината на резервоара е като при 600-кубиковите машини, което гарантира сигурност на водача при управлението и стабилността на мотоциклета във всеки един момент. BMW S 1000 RR е оборудван с допълнителна система HP Gearshift Assistant, която осигурява превключване на скоростите без използване на съединител.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*