Нищо детско в „Children of Bodom”

Нищо детско в „Children of Bodom”

Винаги преди концерт сме обзети от любопиството какво ли ще е този път, дали нашите любимци ще ни разочароват или ще ни оставят ярък спомен, за който да си припомняме всеки път, когато пуснем техен албум. И така, отново сме пред входа на добре познатата ни зала „Универсиада”. Големи компании с характерна визия, събрани в кръг на по бира – да за тях е концерта. Чакат търпеливо да влезнат и да заемат местата си.

Machinae Supremacy са първите, които откриват сцената за вечерта. Както се очаква най-еуфоричните ръкопляскания се пазят за хедлайнерите, но все пак започваме умерено и положителната атмосфера не се губи. Свирят парчетата „Truth of Tomorrow”, „Rocket Dragon” и други.

Не след дълго напредваме в списъка с групи. Вече събрали се в по-голямо количество, изпили още няколко бири и вкарани в тематиката, по един непретенциозен начин, сме готови да посрещнем и Ensiferum. Ентусиазмът расте, виковете отправени към сцената стават все по-често явление. Групата определено знае какво значи метъл звучене, пречупено през техния фолк метъл стил, който малко след началото припознаваме отчетливо в  “Lai Lai Hei”. “From Afar”, “Ahti”, “Iron”, също са в списъка. Танци имаше не само в публиката, но момчетата се раздаваха доста и на сцената, някой от членовете даже и в подозрително здравословно сътояние – Hinkka.

Поизпотихме се, отиваме за още малко бира и вече сме в трескаво очакване най-сетне да срещнем и самите „CHILDREN OF BODOM”. Залата е препълнена, организацията е стегната и не след дълго сред проблясъците на прожекторите се появиха и хедлайнерите. Определено момчетата си заслужават нашите адмирации. Основното, което е предвидено за участието е новият им албум „Relentless Reckless Forever“, но разбира се никога не се ограничаваме само с това, класиката трябва да бъде чута. Обрали няколко номинации за „Най-добра международна група” и „Най-добър китарист на годената” за Alexi Laiho, в момента избухват мощно и на наша сцена. Публиката също експлоадира в обичайната пого върхушка, пеейки, скачайки, крещейки. Едно от предварителните изисквания на групата са „Искаме озвучитлената система да бъде оглушително шумна, ненормално голяма и много скъпа.” Съдейки по чутото, спокойно мога да кажа СПАЗЕНО! Сред траковете са „Not My Funeral”,  „Needled 24/7”,  едноименното „Children of Bodom”,  „Was It Worth It?”. Обичайният бис
и мисля, че тази вечер ще се помни!

Отдалечавайки се от залата, определено не се отдалечавах толкова бързо и от преживяното. Зашеметяващо траш хеви метъл преживяване, която определено не става за хората със слаби сърца.

Вижте снимките от концерта в новия ни раздел „Концерти“ в нашата ГАЛЕРИЯВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*