Red Bull X-Fighters World 2011 – започна най-вълнуващото мотокрос шоу в света

Red Bull X-Fighters World 2011 – започна най-вълнуващото мотокрос шоу в света

Световно известният испанец Дани Торез триумфира този уикенд в откриващият кръг на световното турне на Red Bull X-Fighters World 2011 в Дубай. Публика от 15 000 фена бе свидетел на вълнуващото фрийстайл мотокрос шоу на брега на луксозния метрополис.

23 годишният Торез захвърли всичките си задръжки на последния скок и по този начин изпревари фаворитът Андре Вила (Норвегия) и затвърди победата си. Това е петата победа на Дани е историята си в Red Bull X-Fighters от създаването на турнето през 2001 година.

Заклетия шампион Нейт Адамс (САЩ) бе неочаквано съборен още в полу-финалите и остана да се задоволи с третото място. „Напрежението беше огромно, а нивото на конкурентите бе наистина високо. Ще съм на 100% готов за битка в Бразилия.”. Новозеландецът Леви Шерууд, известен с удивителната си гъвкавост, не успя да завърши със своя KTM250SX по-напред от петата позиция, след Блейк Уилиамс.

Състезателите и техните мотоциклети направиха великолепно шоу със скокове над 15 метра на височина и 30 на дължина, които противоречат на законите на гравитацията. Първият кръг на Red Bull X-Fighters World 2011  бе удостоен с присъствието на дубайския принц Шейх Хамдан Бин Мохамед Бин Рашид Ал Мактоум.

Втората спирка на световните серии ще се проведе в Бразилия на 28-ми май, последвана от Рим (24 юни), Мадрид (15 юли), Варшава (6 август) и Сидни (17 септември).

Финални резултати от първия кръг на Red Bull X-Fighters Дубай 2011
1. Дани Торез (ESP)
2. Андре Вила NOR)
3. Нейт Адамс (USA)
4. Блейк Уилиамс (AUS)
5. Леви Шерууд (NZL)
6. Еиго Сато (JAP)
7. Роби Мадисън (AUS)
8. Адам Джоунс (USA)
9. Така Хигашино (JAP)
10. Роб Аделберг (AUS)
11. Ланс Коури (USA)
12. Джаксън Стронг (AUS)
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*