Пилотите на Repsol Honda подкрепят Honda Safety

Пилотите на Repsol Honda подкрепят Honda Safety

Пилотите на Repsol Honda Кейси Стоунър и Андреа Довициозо се присъединиха към своя съотборник Дани Педроса от този сезон в подкрепа kd акцията за Сигурност на  мотоциклетистите.

Също като Дани през миналия сезон в всички Гран При на територията на Испания, сега тримата пилоти на Repsol Honda ще носят логото на „Honda Safety” на обтекателите на своите машини RC212V по време на четири старта от шампионата тази година. Първият старт, в който логото бе на мотоциклетите им, бе на Херес.

Дизайнът на логото, направено от Honda Montesa SA отразява графично всички активности на Honda в тази област. Логото се обгръща от три ръце, символизиращи трите големи области, в които работи Honda Safety: превантивна(във формациите на мотоциклетистите), активна (технологии за избягване на инциденти) и пасивна (елементи за намаляване последствията от инциденти). Тези три ръце се въртят и обгръщат като защита двама ездачи, символизиращи родители и деца – настоящата и бъдеща генерация мотоциклетисти.

Безопасността е един от основните стълбове на японската мултинационална компания в областта на социалната отговорност. Още през 1970 г. Honda създаде в Япония Traffic Safety Promotion Division(Направление за подобряване на безопасността на движение по пътищата). От тогава Hondaсе посвети на каузата да насърчава отговорното и безопасно управление на мотористите. Тази дейност е претворена в създаването на Honda Safety Institute, a представителството в Европа е предназначено изключително за безопасността сред формациите на мотоциклетистите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*