Почина мотористът, чиято машина се „завари“ в джип

Почина мотористът, чиято машина се „завари“ в джип

64-годишният Георги Мътнешлиев от петричкото село Беласица, който бе блъснат на пътя Първомай-Петрич на 15 март малко след 19 часа, управлявайки мотор „Симсон“, от джипа „Ауди Q7“ на съсобственика в строителните фирми „Растер юг“ и „Пиринстройинженеринг“ Васил Костов, е починал завчера в софийската болница „Света Анна“, пише „Струма“.

Над 1,2 промила алкохол е показала експертизата на пробата на кръвта, взета от Васил Костов. Назначена е експертиза на тялото на починалия Мътнешлиев за установяване на причинната връзка между смъртта му и катастрофата.

Досега досъдебното производство срещу Костов се водеше от Районна прокуратура – Петрич, но тъй като вече става дума за причиняване на смърт при ПТП с употребата на алкохол, със случая се заема Окръжна прокуратура – Благоевград.

Малко след 19 часа на 15 март в района на местността Бела мара извън Петрич луксозното „Ауди“ на Костов наниза на предницата си симсончето на Мътнешлиев. При сблъсъка мотористът се удря в капака на джипа, вдлъбнал го и отлетял в крайпътната канавка. Костов не спрял да помогне на пострадалия, а продължил към Петрич с джипа си, за чиято предница като фабрично заварен бил симсонът.

Едва около 2 км след мястото на сблъсъка, пред входа на предприятието „Биляна“ в Петрич, джипът на Костов спрял. Оказало се, че компютърът на луксозната кола установил нередности при движението, блокирал двигателя и така „заловил“ отдалечаващия се от произшествието шофьор. Читатели написаха в електронния форум на вестника, че когато слязъл от колата, Костов едва стоял на краката си. Може да е освен от алкохола и от шока, който е преживял, предположиха читателите.

Пред полицаите Костов обяснил, че не е разбрал за сблъсъка и не е видял забития в предницата на аудито му мотор, затова не е спрял на мястото на инцидента.

Пострадалият Георги Мътнешлиев бе транспортиран в „Пирогов“ с тежки травми на главата, гръдния кош и бъбреците. Впоследствие бе преместен в болница „Света Анна“.

Покойният е тъст на Иван Илиев, брат на кмета на Петрич Вельо Илиев. Жертвата е баща на съпругата на Иван – Светла. Другата му дъщеря Людмила е митничарка. Работил е по поддръжката на радиостанциите в някогашното АПК. През 2010 година се пенсионирал като служител на „ВиК“ – Петрич.

Васил Костов е известен с прякора „Кметът в сянка“ на Петрич, тъй като фирмите му печелят болшинството от обществените поръчки на общината. Злополучното бяло „Ауди Q7“ той закупи през лятото на миналата година. Каталожната цена на белия шикозен джип е над 146 000 лева.

Екипът на MOTO BG изказва най-дълбоките си съболезнования на близките и роднините на починалия!

Агенция БЛИЦ


  1. ivchotr каза:

    Като гледам, ще мине най-много с условна присъда. Много пари са това, ей! Колкото и да е жалко, оправяне няма в тази „държава“.

  2. gadenh каза:

    Малко ще му е b03u4 …

  3. b03u4 каза:

    долен безчуствен ИЗРУД извинявам се ама друга дума няма в случая , да почива в мир човека ако е възможно след тая гавра….. Дано ог гръмнат кат куче тоя гъзар !!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*