Най-мощния мотор – 200 кн.с, 320км/ч

Най-мощния мотор – 200 кн.с, 320км/ч

Италианския мотоциклетен производител MV Agusta се готви да пусне най-мощния производствен мотоциклет в света в края на тази година. В интервю за списание Fast Bikes, Клаудио Кастиджилиони – сина на президента на MV Agusta сподели, че „Към края на 2011 година, ще пуснем ектремна версия на мотора F4, а именно RR версията. Това ще бъде най-мощната машина – с 200 кн. сили и 320км/ч.”. Италианската ракета ще разгроми репутацията на  BMW S1000 RR и Aprilia RSV4 R APRC. Звучи добре, нали?

Джиовани също така потвърждава, че през септември тази година ще започне производството на супер-спортната машина MV F3. Плановете продължават като през януари 2012, компанията ще е готово с мотора Brutale, който ще бъде оборудван със същия трицилиндров двигател като F3-ката. В момента, MV разработват хай пърформънс супермото, но за сега не може да се даде точен период когато мотоциклетът ще влезе в производство.

„Мотоциклетният свят се промени. Преди 10-1 години, италианските мотори се продаваха на най-висока цена, но сега вече не е така. Със сегашната икономика, цената е един от най-важните фактори за клиента. В бъдеще максимума на MV в производство ще бъде 12,000 мотоциклета на година – 9,000 трицилиндрови модела и 3,000 четирицилиндорви. Това е достатъчно за MV Augusta да бъде на печалба и да инвестира в нови модели мотоциклети.” – споделя Джиовани младши.

Що се отнася до състезанията, феновете могат да забравят за завърщане на MV Agusta в MotoGP и Световния супербйк шампионат. Според президента на мото компанията похарчването на 30 милиона евро на година за участие в състезание е прекалено много. Освен това, надпреварите спомагат не за продажбите, а за известността на компанията, така че MV Agusta ще инвестират всичките си приходи в нови и прекрасни мотори!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*