Mercedes купува Ducati?

Mercedes купува Ducati?

Появиха се информации, че връзката между Mercedes AMG и италианския производител на супер мотоциклети Ducati, може да се задълбочи.

Очаква се да се появят мотоциклети с марката на AMG или дори Mercedes AMG да закупи изцяло производителя на мотоциклети.

Официално AMG и Ducati съобщиха, че „в момента се анализират възможностите за бъдещи общи дейности и стратегически стъпки за сближаване в бъдеще”.

Хора от двете фирми обаче, заявяват пред британското издание Autocar, че вече се работи върху спортни мотоциклети AMG/Ducati.

Всъщност това е обща тенденция, фирми от автомобилостроенето да асоциират в производството си и мотоциклети или скутери. Това се наблюдава при Mini, Smart, Renault, Nissan и BMW. Това се прави с цел от една страна да се привличат млади хора към марката, а от друга, да намалят средните вредни емисии на произвежданите от съответната фирма модели.

Според Autocar, най-вероятно AMG ще закупи Ducati, а от италианската фирма вече са изразили съгласие да станат част от по-голяма група, което ще им предостави нови технологии и достатъчно инвестиции, за да са конкурентоспособни.

Сега Ducati е собственост на една италианска фамилия и продава по около 35 000 мотоциклети на година. Засега общите дейности между Mercedes и Ducati включват маркетингови акции, а AMG е спонсор на отбора Ducati MotoGP.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*