Какво трябва да знаем за покупката на мотор втора ръка

Какво трябва да знаем за покупката на мотор втора ръка

Определянето на точната сума, която  може да си позволим за мотоциклет, понякога може да се окаже трудна задача. Чисто новите мотори обикновено имат зададена цена от производителя. При мотоциклетите втора ръка обаче има много променливи, които играят в изчисленията колко точно струва мотора. Има няколко неща, които влияят най-много на цената и ние сме ги показали по-долу:

Година, марка и модел
Новите мотоциклети  имат висока цена в сравнение с по-стар модел или такъв на няколко години. Някои Harley-та, специални мотори и антиките са изключение на правилото, като при тях цените се покачват с времето.

Стилът на мотора
Различните типове мотоциклети носят различна ценова табелка. Круизъри, спортни мотори, дърт байкове и чопърите са основните категории и би следвало цената да се сравнява само в рамките на този тип мотори.

Работен обем на двигателя
По-големите двигатели със сигурност оскъпяват мотоциклета, независимо от типа му. Може да сравните закупуването на по-голям спортен мотор с бърза, спортна кола. Освен това застрахователите биха ви одрали кожата, защото ви поставят в по-рискова група, очаквайки да карате бързо.

Километраж
Навъртяният километраж смъква от цената, но не е най-основен цено-образуващ елемент, заради издръжливостта на двигателя. Съветваме ви да се уверите, че предишния собственик е поддържал добре мотора и да изискате всички налични документи от сервизни поправки.

Физическо състояние
Драскотините и изкривяванията са често срещани при използваните мотоциклети. Въпреки всичко те може да не са много и цялостния вид на мотора е важен! Обикновено, веднага става ясно, само с един поглед, колко грижа е била полагана за машината.

Пазарни условия
Икономиката може много да повлияе на цената на мотоциклета, особено с покачващите се цени на горивото. Цените напоследък се качиха, заради високите искания.

Период от годината
Моторите втора ръка понякога се продават много по-добре през пролетта или лятото. Опитайте се да купите или продадете мотоциклета си точно преди или по време на пролетта, преди началото на мото сезона. Тогава търсенето и предлагането са в изобилие и сделките, които може да постигнете ще ви изненадат.

Накрая, най-добре е да направите малко проучване и да видите как вървят цените в няколко различни части на страната. Преди да закупите новия си железен кон, уверете се, че всичко, за което си плащате е изрядно, защото безопасността е най-важна!

Приятно каране!


  1. Явор каза:

    Здравейте,оказвате ли съдействие при покупка на мотор! Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*