Бърза помощ тръгва на мотори

Бърза помощ тръгва на мотори

Част от екипите на Бърза помощ да тръгнат на мотори, предлагат общински съветници от ДСБ. Идеята е да се осигурят десет возила със специално оборудване. Моторизираните лекари се планира да обслужват центъра на София.

Съветниците от ДСБ предлагат още осем от ДКЦ-та в София да осигурят помещения за екипите на Центъра за спешна медицинска помощ. Към момента лекарите от Бърза помощ в София са базирани в централата на Сточна гара и при подаден сигнал тръгват или от там, или от мястото на предишния адрес. Това често забавя линейките и не може да осигури пълноценно покритие на спешността на територията на града, посочват още от ДСБ.

Според тяхното предложение, което ще внесат в градския парламент посочените подходящи ДКЦ-та са № 8, 12, 18, 20, 24, 28, 29 и 31. Екипите от база ДКЦ 8 ще обслужват община „Надежда“, която е с население около 150 хиляди души. Екипите от ДКЦ 24 ще се отзовават за район „Свобода“ и „Толстой“, както близките села Мрамор, Волуяк и Петърч. За населението на „Люлин“ се предвижда да отговарят екипите на ДКЦ 12, а за „Левски“, „Враждебна“ и „Хаджи Димитър“ – ДКЦ-18. Бърза помощ се планира да бъде базирана още в ДКЦ 20, които да обслужват „Красно село“, „Борово“ и „Павлово“. Екип за Спешна помощ в ДКЦ 28 пък ще помага на столичаните в „Дружба“, Кремиковци и близките села. ДКЦ 29 и ДКЦ 31 ще помагат на хората в „Лозенец“, „Иван Вазов“, Нови Искър и в кварталите в полите на Витоша.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*