Откриването на мото сезон 2011 в детайли

Откриването на мото сезон 2011 в детайли

Чакахме много, събраха ни ръцете за каране, виелиците като че ли нямаше да свършат! След всичко това успяхме да го дочакаме. Откриването на мото сезон 2011! И то не какво да е откриване, а повече от грандиозен празник за всички мотористи!

Тази година решихме да разчупим досегашния стереотип, а именно да направим двудневен купон с welcome party за откриването на мото сезона. Още от петък започнаха да се събират моторджий при резиденция Бояна и да отброяват оставащите часове до голямото събитие. Малко след залез слънце, нашият приятел и моторист Ники Спиров вече бе разпънал подвижната си професионална фото техника и един по един желаещите успяха да бъдат снимани! Кой снима само мотора си, кой приятелката си, не видяхме разочаровани. Купонът се завихри от 20:00ч. със здрава музика от група Nightmare. Момчетата накараха мястото да се разлюлее и всички да развеят коси. След тях момичетата от огнена група “Art of Fire”, буквално нажежиха атмосферата на партито с диво огнено шоу.

Едва дочакахме Съботата! От рано-рано на площада пред Ал. Невски започнаха да се събират мотористи. Започнаха братски прегръдки и радост се четеше в погледа на всеки един! До около 10:30ч. целият площад беше почернял от мотори и до където стигаше погледът се виждаха излъскани машини и много, много моторджий.

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова отправи най-искрените си благопожелания на всички нас, пожела ни безавариен мото сезон и отправи апел към всички шофьори на по-големи автомобили и камиони да гледат повече в огледалцата за задно виждане и да пазят мотористите. Откриването мина под надслов „Големите да пазят малките на пътя”. Последва традиционният водосвет за здраве и късмет!

Оставаха броени минути до потеглянето на мото шествието. Всеки бе застанал до мотора си и чакаше съдбовния момент, в който щяхме да се разгърнем в цялата си прелест и да прекосим София. Ето че моментът настъпи. Тома със своята група, качени на камионът-сцена потегли, а след него и всички останали! Под звуците на здрав рок и оглушителен рев на мотори парадът потегли! Маршрутът на колоната беше отцепен благодарение на столична пътна полиция, както и с помощта на мотористи от софийските мото клубове. Такава колона не е имало до сега. Целият булевард „България” бе почернял от мотори. Тътенът на двигатели заедно с изпълнението на Тома разтърсиха града. Такава красота – хиляди мотори, мотористи с умивка на лице, в една стегната колона – това е истинска приказка.

Шествието пристигна благополучно в полите на Витоша, където вече ни чакаха със студена бира и мезе. Всеки паркира мотора си и започна сладко да си почива, да разглежда и като цяло да се радва, че това е нашия ден и че сме заедно на откриването на сезона. След като всеки си намери място, запчона награждаването в конкурса на MOTO BG „Мотоциклета на 2011 година в България”. За победител бе избран BMW S 1000 RR. За годишните награди ще говорим малко по-късно.

За наша голяма радост успяхме да затворим едното платно на околовръстния път, където се проведе състезание на скоростна отсечка! Близо 50 състезателя събраха погледа на присъстващите със светкавичните си машини. Изказваме искрените си благодарности на кмета на район „Витоша” Любен Петров, за подкрепата, която ни оказа и че беше така любезен домакин на събитието.

След скоростната права, на платното се развихриха майстори на стънта, които показаха на какво са способни и че и в България има млади момчета, които могат да владеят баланса на машината си да показват добрите си умения.

Последва най-сладката част от състезанието, а именно наградите. OMV Bixxol България подари 16л. моторно масло Bixxol, 10 якета OMV и талони за безплатно гориво. В теглене на томбола, приятелите ни от BulMoto също зарадваха присъстващите със странни, екстравагантни и полезни подаръци.

Остана сладката почивка от така динамичния ден. В късния следобед, седнали на полянката или на масичка се виждаха истински щастливи мотористи!

Благодарим на всички, че за поредна година откриваме сезона заедно. Екипът на MOTO BG почелава безчет безаварийни километри на всички свои приятели и колеги мотористи през мото сезон 2011!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*