Концепция на двигател с въздух под налягане – Saline Bird

Концепция на двигател с въздух под налягане – Saline Bird

Концептуалният мотоциклет Saline Bird е концепция, която предполага високоскоростни резултати, задвижван от двигател с въздух под налягане. Той е създаден от петима студенти по дизайн от ISD of Valenciennes, Франция.

Мотоциклетът разполага с 3 въздушни резервоара с пълен капацитет от 27 литра. Всички техничарски части са монтирани на рамата, която е карбон. Стойката на моториста е изцяло вдъхновена от скоростта и подобрява аеродинамиката.

Конвенционалните панели се заменени с кожени части, които могат да се нахлузат и изхлузват „като чорап“, за да превключвате между различните категории.

Мотоциклетът може да се превключи в шосеен модел, чрез замяна на кормилото. Партньори на проекта са: MDI (двигатели), въздушен резервоар от LUXFER и BRM.


  1. ivchotr каза:

    Преди 2-3 години индийският производител ТАТА пусна автомобил на сгъстен въздух, идеята за който е разработвана от френски инженер в продължение на 14 години. Французинът през това време е работил във Формула 1. Колата, доколкото си спомням, развива до 130 км/ч и има пробек с едно зареждане около 250 км. Бутилките се пълнят за няколко минути, при това е нужен само компресор. Предвиждаха дори серийно производство, обаче не знам до къде стигнаха.

  2. gadenh каза:

    Е и тва може ли да върви 😀

  3. kukumejak каза:

    ..новата версия на парния двигател..!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*