990 кубика супермото? Концепция за КТМ

990 кубика супермото? Концепция за КТМ

Концептуалните мотори винаги са будели любопитство у нас. Макар някои от идеите изобщо да не могат да бъдат пуснати на производствената линия, винаги има хора, които сядат с молив в ръка и създават мотор, който със сигурност е достоен да влезе в продуктовата гама на някоя мотоциклетен производител. Мотоциклетизма винаги е изразявал свободния дух, което ние често виждаме в ентусиасти, които тунинговат любимата машина.

Ако целия процес на тунинг е физическото и практическо изявление на идеята, то скиците и компютърните графики също са пример за изразяване на индивидуална идея и свободен дух.

Представяме ви два мотоциклета, направени от „anyaverageartist” ( в буквален превод – някакъв обикновен артист), който е концентрирал уменията си около дърт байк КТМ. Вариантите са два – супермото и SX, където може да видим различно части от гамата на КТМ събрани в тези творения.

Идеята на „виртуалния инженер” се гради около моделите SX, Supermoto, и125 Duke, но онова, което е най-любопитно е предназначението на 990 кубиковото Supermoto. Виждаме на компютърната графика, че едноцилиндровия двигател предполага доста по-голям ударник.

Може мотоциклетът да е удобен да се кара на задна гума цял ден, но практичната употреба на машината е под въпрос. Въпреки това, дизайнът е перфектен и тъй като КТМ винаги са се стремели да произвеждат дръзки байкове, тези концептуални мотори идеално се вписват в мотоциклетната гама. Ако на австрийската й стиска да направи 990 кубиково супермото, не бихме отказали да го покараме, веднага след като си оправим здравните осигуровки. 🙂

990 кубиково супермото - концепция за КТМ 01Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*