Brembo водещото име в MotoGP за 2011 г.

Brembo водещото име в MotoGP за 2011 г.

Учатието в MotoGP е най-върховното изпитание за един мотоциклет. За да си лидер в класирането са нужни не само умения и двигател. Хората са казали – „мощта на мотора не идва от двигателя, а от спирачките”. Brembo – Лидерът в спирачните системи отново е на върха в кралския клас, През сезон 2011 в MotoGP, осем отбора ще използват спирачни системи Brembo. Сред тях са Ducati, Honda, Suzuki, отборите на Yamaha и Team Yamahа, представени от настоящия световен шампион Хорхе Лоренцо.

Макар за повечетомотористи зимата да е мъртъв сезон, специалистите в Brembo продължават да изследват и да разработват нови компоненти като целят да направят спирането не просто физично явление, а майсторство, което да бъде на върха на технологиите.

Иновациите в спирачни апарати се базират на нова система на клапаните, която подобрява потока на течността и работата на буталата. Освен това, апаратите тежат с 12% по-амлко.

Ducati и Honda вече вече изпозлват новото поколение спирачни апарати и през този сеон очакваме многопо-добро представяне на пилотите. Спрачнитесистеми за MotoGP са разработени съвместно с отбора на Suzuki. Спирането вече няма да възпрепятства пилотите, а ще им помага. Контролът върху спирачния път и времето за реакция на мотоциклета на върха на пръстите на пилотите, които исползват спирачните системи Brembo ще бъде в пъти по-добър, отколкото на останалите отбори (включително Ямаха), които препочитат да карат с по-старото поколение Brembo.

Списъкът с отбори, които ще карат с нови спирачки Brembo е както следва:
Yamaha Factory Racing, Yamaha Tech 3, Ducati Corse, Pramac Racing, GP11Aspar Team, Cardion AB Motoracing, Repsol Honda и Rizla Suzuki MotoGP.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*