Роси: „Рамото още ме боли! Може би ще сляза от мотора“

Роси: „Рамото още ме боли! Може би ще сляза от мотора“

38 000 фена изпратиха Ducati и Валентино Роси с радостни овации за началото на MotoGP сезон 2011. Когато всички си мислехме, че няма какво повече да се извади от Доктора, той изненада с дълго интервю в италианско ток шоу.

Извадихме най-интересното от казаното от любимеца на маниаците на тема мото спорт и ето какво казва Вале накратко за бъдещето си в MotoGP.

Що се отнася до евентуалното си преместване в Световния супербайк шампионат – Роси го потвърди. Разбира се, решението му няма да се приеме добре от всички онези, които постоянно спорят кой шампионат е по-добър.

„Надявам се да остана още няколко години в MotoGP и след това да се оттегля в Супербайка, което си е Б група на MotoGP. Въпреки това е забавно. Когато бях на 17 години, исках да отворя вестникарска будка и може би ще го направя, когато окончателно се пенсионирам.”

За преместването си в Ducati: „Мислех си да остана в Yamaha или да премина в Ducati от няколко години и сега беше точното време. Дали съжалявам? Не, та ние още не сме започнали. Как ще го приемат японците ли? Ще видим как ще се развият нещата. Ако ги поведа, със сигурност ще го приемат много тежко, иначе – ще са много щастливи.”

За болките в рамото: „Още много ме боли. Днес бях при доктора, който ме оперира и се оказа, че сухожилието на бицепса все още не е там, където трябва да бъде. Костите са много по-добре, а и те заздравяват по-бързо, отколкото рамото…”

Що се отнася за липсата на сериозни наранявания, Роси има своя теория: „Страхът е много важен, защото те пази да не го преодолееш, дори лимита да ти е голям, всеки път, когато падаш те е страх. Всички казват, че знам как да падам, но аз не мисля така, това е чист късмет.”

Колко ли още ще можем да се наслаждаваме на веселия Доктор, докато не се оттегли от мотоциклетните състезания. Е, всичко хубаво си има край, но дано не е прекалено скоро.


  1. sonqnikolova1 каза:

    super

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*