Top Speed отличи Ducati Diavel с мотор на годината за 2010

Top Speed отличи Ducati Diavel с мотор на годината за 2010

2010 година ще бъде запомнена с това, че мотоциклетните марки от всички крайчета на света пуснха нови мотори. С толкова много попълнения няма как да не се запитаме, а кой е мотоциклетът на годината?

“Top Speed” направи своя избор като посочи за свой фаворит супербайкът Ducati Diavel. Изборът на медията със сигурност е бил труден с множеството кандидати, но мотоциклетното изложение в Милано EICMA през ноември затвърди изборът им.

Взимащ Болонското има за Дявол, Diavel-ът на италсианската марка е рубинът в короната за 2010 – супербайк с агресивен дизайн и отзиви, които биха направили всеки инженер горд.

Моторът се задвижва с двигател Ducati Testastretta 11 – разработен от самия състезателен инженер на Ducati Corse. С Testastretta 11°, „Дяволът” е с максимална мощнсот от 162 кн.с. и внушителните 127Nm вътрящ момент. Машината е с подобрена всмукателна и изпускателна система, която комбинирана с настройките на клапаните дава възможност за достатъчно голяма мощност дори на ниски обороти.

Кой ли ще е мотоциклетът на годината в България. Може да гласувате на специланата страница на годишните награди на MOTO BG ТУК>>Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*