Sportbikes

Sportbikes

Sportbike, super sport или моторите с много пластмаса по тях – това са най-мощните и динамични представители на двуколесното семейство. Те са леки, мощни и ускоряващи много бързо мотори. Super sport моторите са добри за състезания и писти. Предлагат се с двигатели от 250 до 1100 кубика. Първата отличителна черта, която ти се набива веднага в очите е разположението на моториста. То преследва две цели: максимален контрол над машината и снижение на аеродинамическото съпротивление. Именно затова водачът на sportbike-овете, е силно наклонен напред, почти до контакт с резервоара, а стъпенките са изнесени назад. И още един признак – големите обтекатели и спойлери в стил Grand Prix. Sportbike-овете можем да разделим на три категории:

• Типичен sportbike
, при който комфорта е пренесен в жертва на управлението и динамиката.

• Спортно туристически машини, отличаващи се с не толкова екстремално положение на водача и пасажера. Удобни и бързи, подходящи за и по-дълги разтояния.

Sportbike без обтекател — голата сила. И малко отклонение, историческият дебют през 1992 година на Honda CBR900RR Fireblade, напълно измени понятията за дизайна в класа „super sport” със своята компактна и лека конфигурация, основана на принципа „колко по-малко, толкова повече”, интегрирала успешно 900 кубиков четирицилиндров двигатели и висококачествено шаси от 600 кубиков клас. Със своите компактни пропорции, лекота и послушание Fireblade практически създаде днешната категория „super sport”.


Sportbikes Sportbikes Sportbikes

Sportbikes Sportbikes SportbikesКоментарите са забранени.