Други видове

Други видове

Retro мотоциклет e машина, възпроизвеждаща точно стила на моторите от 50-те и 70-те години. Тези мотоциклети запазват класическата простота на стила. За тях е характерно отсъствието на каквито и да е спойлери. Допустим е единствено неголям полуобтекател на кормилото. Спектъра от варианти на класическия мотор е много широк – от простия „работен кон“ до мощното двуколесно самоходно произведение на изкуството.

С една дума класика. Те най-общо казано биват:

Street bike– Street Bike

Street bike – в буквален превод означава „уличен мотор”, наследник е на coffe-racer-ите от 60-те години. Street bike-а съчетава форсиран двигател с голяма мощност и седалка подобна на спортния, с който ще ви запознаем по-долу, за сметка на ниско кормило и изнесени назад стъпенки.Scramblers– Scramblers

Scramblers (думата има значение на махам се, пръждосвам се, движа се бързо) – една ретро категория, излязла на мода в последните години. Те представляват „класика“, приспособени към езда по лоши пътища.Pocket bike – Pocket bike
Minimoto или pocket bike (от англ. ез. – джобен мотор) – Напоследък все по-често около нас префучават разни минимоторчета, як хит това лято. Всеки може да кара подобна „оса“. Само ти трябва талон, че притежаваш такова нещо, задължително каска и екип заради близостта ти до асфалта. Размерите им не са за подценяване, при по високите обороти реве като пистак и дигат до към 75 км. Но тук теглото на водача има значение.


Dragster– Dragster
В буквален превод от английски, това е машина, пригодена за скоростно състезание. Имат репутацията на мотоциклет с разтегната база, масивна задна шина и ниско кормило, най- често с форсиран двигател с голяма мощност.Коментарите са забранени.