Husqvarna излизат с шосеен мотоциклет

Husqvarna излизат с шосеен мотоциклет

Феновете на Husky имат за какво да говорят през следващите 8 месеца, тъй като BMW Motorrad VP Hermann Bohrer потвърдиха, че марката Husqvarna ще навлезе в дълбоки води на производството на шосейни мотоциклети. Това ще се превърне в реалност с новия мотоциклет, който ще бъде представен на мотоциклетното изложение EICMA по-късно тази година.  Говори се, че байкът ще бъде с немска технология и италиански  дизайн, новото Husky ще е адвенчър байк със средно тегло, който ще бъде горд собственик на паралелен двуцилиндров двигател. Моторът е увеличен до 900 куб. см, което не е много по-различно от концепцията Husqvarna Mille 3, който видяхме миналата година в италианското изложение.

Очаква се мотоциклетът да се предлага за различни приложения, които много приличат на Triumph Tiger 800 и Triumph Tiger 800 XC за 2011 година. Ще можем да  видим Husky на улицата в най-много три варианта. Версията за офроуд любителите ще включва 21 инчова предна гума и 17 инчово колело за шосейно ориентираните водачи.

Husqvarna явно не се задоволява просто да представи прототипите на тези мотоциклети на мотоциклетното изложение EICMA през ноември. Плановете за производство на мотоциклета са моделите да бъдат на разположение през 2012 година. Тази новина със сигурност е изненадваща, тъй като ние едва наскоро чухме за този мотор, без никакви глупости като „шпионски снимки“.

Ако винаги сте желали шведски шосеен мотоциклет, изработен от немци и проектиран от италианци, изглежда, че 2012 година ще бъде вашата година и ще сте по-близо до мечтата си, отколкото си мислите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*