Републиканският шампионат по Ендуро стартира на 11 юни край Енина

Републиканският шампионат по Ендуро стартира на 11 юни край Енина

Комисия Ендуро” обяви новия календар на Републиканския шампионат по Ендуро, който и тази година ще обиколи едни от най-красивите кътчета на България в рамките на 6 вълнуващи състезания. Надпреварата стартира на 11-ти юни, а в нея дебют ще направят три нови клуба, които ще ни отведат на непознати за РШЕ места.

АМК „Ботевград“ и мотоклуб „Мотостар 101“ – Асеновград ще ни разкрият красотата на Северна Стара планина и Родопите, където кръг от РШЕ досега не се е провеждал. И тази година ще се разходим из живописните околности на Габрово, само че организатори на състезание за пръв път ще са мотоклуб „Екстрийм Тойота Венци“.

След като направиха първи кръг за сезон 2010, “Oф-роуд клуб Севтополис” отново ще открият РШЕ на 11/12 юни. Миналата година състезанието се проведе в Шейново, но този път любителите на Ендурото ще посетят още по-красивата Енина.

От Казанлък, РШЕ поема на запад към Ботевград, тъй като едноименният авто-мото клуб ще изпита предизвикателството да бъде организатор на кръг от РШЕ за пръв път, споделяйки все още девствените за ендуро състезания трасета на Стара планина в района около града.

Трети кръг ще приемат другите новаци от „Мотостар 101” , които на 23/24 юли ще ни отведат в Асеновград.

Месец по-късно – на 27/28-ми август ще се отправим на североизток, където ще проследим четвъртия кръг от РШЕ, организиран от „Екстрийм Райдърс” – Търговище.

В последните няколко години МСК „Шумен” закриваше РШЕ по грандиозен начин. Този сезон обаче, на 17/18-ти септември, те ще организират петия кръг от шампионата.

Финалът на РШЕ тази година ще се проведе в Габрово, но организатори ще бъдат третите дебютанти – „Екстрийм Тойота Венци”.

Това, което няма да забравим от миналата година е надпреварата в Добринище. За съжаление клуб „Моторел” нямат готовност да заявят дата тъй като бюджета на клуба им все още е под въпрос, но от високопланинския клуб се надяват да се включат в шампионата „в движение”, веднага щом ситуацията около тях се проясни.

 

Календар – Републикански шампионат по Ендуро 2011:

 

I – Енина …………. 11/12 ЮНИ ……………Севтополис

II – Ботевград …… 02/03 ЮЛИ ……………Авто-мото клуб Ботевград

III – Асеновград … 23/24 ЮЛИ ………….. Мотостар 101

IV – Търговище …. 27/28 АВГУСТ ……….Екстрийм райдърс

V – Шумен ……….. 17/18 СЕПТЕМВРИ .. МСК Шумен

VI – Габрово …….. 22/23 ОКТОМВРИ …..Екстрийм ТОЙОТА Венци

източник: enduro.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*