V6 мега звяр от Чехия

V6 мега звяр от Чехия

Забравете за германците, италианците или японците. Компания от Чехия съвсем скоро може да започне производство на мотоциклети V6 с 240 кн.с.!

Не знаем какво пият чехите, но със сигурност е многио поразително! Още през 2004-та, Мирослав Фелгр каза, че иска да суздаде мотор, който е снабден с огромен двигател. След това той започна съвместна работа с инженера Олдрих Крюц, за да може наистина двигателят да се появи на бял свят. Дойде 2008 година и Крюц бе готов със задвижващото чудовище, което се оказа с работен обем от 2442 куб.см., с водно охлаждане, V6 на 90о , а максималната мощност е 240 кн.с. и повече от 200Nm въртящ момент. Разходът на гориво е 12-16 км./л. – което никак не е зле за най-големия и мощен двигател за мотоциклет в целия свят.

Проектът за този мотор е подкрепен от Министерството на промишлеността и търговията на Чехия. С тяхна помощ FGR покани дизайнери, за да създадат машината, в която ще бъде положен гореспоменатия V6 двигател. Според информация от компанията, повече от 45 човека изявили желание да дизайнерстват в състезание, за да спечелят честта да бъдат създатели на огромното чудовище. Победител е Станислав Хануш, който е и творецът зад прототипния мотор, който виждаме на снимките.

FGR тества прототипа на Midalu 2500 V6 в продължение на година и обявиха, че ще продължат да финансират проекта (да се надяваме и скоро да бъде готов) като ще бъде пусната лимитирана серия. 240 кн.с., V6 двигател и то от Чехия? О, да!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*