Електрически звяр – Agility Saietta

Електрически звяр – Agility Saietta

Нов електрически мотоциклет без никакви вредни емисии бе представен на тазгодишното издание на мото изложението MCN London Motorcycle Show. Името е Agility Saietta и това е поредното нестандартно мото попълнение на електромоторите. Може да звучи малко италианско, но дизайнът идва от Великобротания от компанията Agility Global.

Теглото на мотора е 225 кг., с максимална мощност от 169 кн.с. Оказва се, че ще има две версии на електрическия мотоциклет, като основната ще тежи 180 кг., а максималната мощност ще бъде 135 кн.с. Двата варианта на машината ще бъдат снабдени с мотор, участвал в миналогодишното състезание  Isle of Man TT, а именно C Agni с въдушно охлаждане.

По-мощната версия „R” ще издържа 160 км. с едно зарежднае. Удивително, но с напредъка на технологиите, мотоциклетът развива 100км/ч. за 4 сек. Знаем, че електрическите мотоциклети все още не са навлезнали достатъчно под кожата на мотористите и ние все още предпочитаме нормални бензинови бегачки. Е, производителите като че ли не се стараят много това да се случи, тъй като цената на R версията ще бъде с ценова табелка от £13,975 ($22,540). Основната версия (наречена „S”) ще бъде наполовина по-слаба и издържа само 80 км. с едно презареждане на батериите, а цената е £9,975 ($16,090).

Ето какво казва и компанията, създала електрическия мотоциклет – „Когато се комбинират широки дръжки, виоко полезрение и нисък център на тежестта и чудесно управление, резултатът е драматчина машина в пълен синхрон с тялото на моториста. Дързък, но и подценяван, агресивен, но и достъпен, мотоциклетът Saietta съчетава напредналите технологии и най-доброто инженерство, за да покаже версия на реалност, където електрическия траснспорт е вълнуващо, зареждащо и ефективно преживяване. Agility Global е специализирана компания за дизайн и производство на превозни средства без вредни емисии”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*