Двойни глоби за скорост от петък

Двойни глоби за скорост от петък

Двойни глоби за превишение на скоростта ще отнесе всеки шофьор, който си позволи да лети по шосетата от петък. Новият Закон за движение по пътищата, който бе приет окончателно в парламента на 19 януари, вчера бе публикуван в Държавен вестник и ще влезе в сила на 4 февруари. Според поправките в него шофьорските книжки ще се взимат само на системните нарушители и на тези водачи, които вдигнат повече от 50 км/ч над позволеното в града. Карането в бус лента пък ще се наказва с глоба от 50 лева, а не от 20, както беше досега.

Този петък в сила влиза и т. нар. електронен фиш. С негова помощ снимките с нарушенията от 15-те камери, монтирани на най-опасните пътни артерии в страната, ще стигат до провинилите се по пощата до 3 дни. След това щракнатите водачи ще разполагат с 14 дни да платят наложената им санкция. Направят ли го, ще ползват 30% отстъпка от сумата.

Въпреки че законът ще влезе в сила от петък, заснетите от камерите на КАТ реално ще започнат да получават новите електронни фишове най-рано от март-април, тъй като в момента „Пътна полиция“ все още не е изградила напълно системата. На „честитките“ ще са посочени номерът на банковата сметка и размерът на санкцията, която шофьорът ще дължи. Реално електронният фиш ще стига до водача 2-3 дни след нарушението, а не както беше досега от 6 до 9 месеца.

Двойни глоби за скорост от петък 01

 

Агенция Speed-Press


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*