Футуристичен Honda CB 750 за 2015 г.

Футуристичен Honda CB 750 за 2015 г.

Представяли ли сте си някога как ще изглеждат Кафе Рейсърите на бъдещето? Дизайнерът Игор Чак вее го е направил и трябва да отбележим, резултатите са доста привлекателни. Концепцията за неговата Honda CB 750 от близката 2015 година е вдъхновена от предците на CB модела от 70-80-те години на миналия век. Дизайнът обаче е отнесен на съвсем ново ниво, с остри ъгли като Чак твърди, че всичко е аеродинамично, лек и прост.

Футуристичният CB ще се задвижва от 750 кубиков, четирицилиндров двигател и вместо гориво, е изпозлва течен водород. Мотоциклетът е по-къс на дължина и по-лек от сегашните четирицилиндрови двигатели, но ще е по-мощен и ефикасен.

Машината ще е обрудвана със 6-степенна скоростна кутия, двойна, електронно контрлирана  трансмисия, а всички функции ще бъдат извършвани с едно движение и натискането на бордния компютър. Като говорим за броден компютър – този ще бъде контролиран от 5 инчов OLED мулти-тъч дисплей точно на резервоара.

Мотоциклетът ще има три менюта: GPS, няколко режима на каране и диагностика. GPS-ът е свързан с интернет чрез Wi-Fi и 3G, режимите на каране ще предлагат икономичен, състезателен и стандартен вариант, а диагностиката ще държи моториста винаги информиран за консумацията на гориво, изминалото време, максималната скорост и др.

Чак споделя още, че всичко – от окачването до двигателя ще бъде контролирано и регуирано електронно. Рамата и тялото ще включва части от карбон, алуминий и титаний.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*