Kawasaki Vulcan 1700 Voyager

Kawasaki Vulcan 1700 Voyager

Туристическите мотоциклети, преоткриващи нови хоризонти, не са нищо ново за Kawasaki. Оригиналът Voyager  и спортно туристическия Concours  са модели, които са преминали чудесно теста за каране на дълги разстояния и са издържани в продължение на десетилетия. Необходимостта от мотоциклет, с който да пътуваме от град на град, от държава на държава, в пълен комфорт, роди новия Vulcan 1700 Voyager. Това е мотоциклетът, който ни осигурява максимален комфорт в класически стил.

Имайки предвид модела без ABS от миналата година, Kawasaki модернизира спирачната система на 1700 Voyager с добавянето на второ поколение подобрена спирачна технология на Kawasaki (K-ACT). Намираща се на ABS-оборудвания Voyager, тази система използва модерна електроника за превод на подадената спирачна информация от водача.

На път с Kawasaki Vulcan 1700 Voyager 1

Удивителният Vulcan 1700 разполага с всички необходими приспособления, от които имаме нужда за едно истинско приключение. Част от тези екстри са плаващ въртящ момент, 1700 кубиков, V-образен двигател, голям преден спойлер, монтиран на рамата, красиво монтирани куфари с голям капацитет, удобно седло, прецизна звукова система.

1700 кубиков, V-образен двигател, разположен на 52 градуса, страхотната технология, която поддържа – това е чудо на техниката. С участието на водно охлаждане, четири клапана на цилиндър и настройка на въздушната клапа, двигателят работи с чифт големи бутала, за да изпомпва значително количество въртящ момент от невероятно широкия оборотен диапазон. От голямо значение за този двигател е гъвкавостта.

На път с Kawasaki Vulcan 1700 Voyager 2

Изпускателната система на Voyager, както и впръскането на горивото, са настроени да доставят максимален въртящ момент и конски сили при малко по-високи обороти от класическите модели, което е отлично за туристически мотоциклет.

Пълният набор от стилни и интегрирани дисаги също е част от пакета на Voyager. Страничните куфари са заключващи се с вместимост от 38 л. Отзад на мотоциклета е поставен 50 литров, заключващ се куфар, който е достатъчно голям, за да побере два големи шлема. Освен, големите пространства, разполагаме и с по-малки кутийки, в които да съхраняваме малки предмети и аксесоари.

На път с Kawasaki Vulcan 1700 Voyager 3

Удобната седалка за пътника и водача е задължително за туристически мотоциклет. Voyager осигурява луксозна изваяна седалка, позволяваща цялостен комфорт за цялото пътуване.

Мултифункционалния LCD дисплей  е комбиниран с ретро аналогов в центъра на арматурната конзола. Интерком говорителите са 40 вата като машината разполага с аудио система с двойни колони, поддържаща трите честотни обхвата (FM/AM/WX), освен това е съвместима и с iPod.

На път с Kawasaki Vulcan 1700 Voyager 6 На път с Kawasaki Vulcan 1700 Voyager 5 На път с Kawasaki Vulcan 1700 Voyager 4

Технически характеристики:

Двигател – четирицилиндров, водно охлаждане, SOHC, V-образен, двуцилиндров, разположен на 52⁰
Работен обем – 1700 см2
Въртящ момент – 146.42 Nm при 2750 об/мин
Компресия – 9.5:1
Охладителна система – водна, плюс охлаждащи ребра
Всмукателна система – електронно впръскване на горивото
Скоростна кутия – 6-скоростна с ускоряваща предавка
Рама – двойна стоманена рама с единична основна тръбаю
Предно окачване – 45-милиметрова телескопична вилка
Задно охлаждане – шарнир с двойни газови амортиьори с 4 позиции
Размер на предната гума – 130/90×16
Размер на задна гума – 170/70×16
Предни спирачки – двойни дискове с двойни четирибутални спирачни апарати
Задни спирачки – единичен диск с двубутални спирачни апарати
Капацитет на резервоара – 20.00 литра


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*