Голямата стъпка – най-високият мотоциклет в света

Голямата стъпка – най-високият мотоциклет в света

През 2005 година, книгата за световните рекорди на Гинес включи в страниците си мотоцклет, който може да се похвали с това, че е най-всичокият в света. Това е неуспорим факт! И сами можехме да се сетим, дори и да не беше Гинес, след като видим гумите на този Звяр. Явно не случайно е наречен „Голямата стъпка”.

За някой голям ентусиаст, с много излишни пари, който би искал да си го купи и да го прибере в някоя специално строен за мотора гараж имаме лоша новина. Мотоциклетът бе продаден на търг в преди няколко дни (събота, 22 януари 2011 г.).

Създателят на чудовишната стъка е Том Уилбърг от Швеция като конструирането е отнело пет години. Моторът е висок 2,30 м. и над 5 метра дълъг. Теглото е поразително от 1630 кг. Ако се чудите колко е мошна тази машина – веднага ще кажем – 5.3 литров, V12 двигател Jaguar с 300 кн.с. максимална мощност. Ето това е мощна машина. Гумите тракторни на Bridgestone по метър и половина.

Не се знае сумата, за която Big Toe бе продаден, но мъничко се съмняваме, че едва ли ще бъде ползван по предназначение. Имайки предвид, че търгът се е състоян в Щатите и тяхната слава на ранчо-любиви хора – най-вероятно, моторът ще бъде ползван за земеделски нужди.

Голямата стъпка – най-високият мотоциклет в света 01 Голямата стъпка – най-високият мотоциклет в света 02 Голямата стъпка – най-високият мотоциклет в света 03


  1. ivchotr каза:

    Ха-ха, с помощни колела! За новобранци 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*