Мотоциклет срещу автомобил! Състезание в стил BBC TopGear

Мотоциклет срещу автомобил! Състезание в стил BBC TopGear

След дълги години на игнориране на моторите, BBC TopGear най-накрая се вразумиха! Тази неделя ще може да видим супербайкът BMW S1000RR да се състезава с Ariel Atom V8 (стръваша „само” 150,000 британски паунда) на пистата на най-популярното английско автомобилно шоу.

Ето и малко задкулисна информация по време на снимките. BMW S1000RR е напълно стандартен, без всякакви подобрения и тунинг, но бе каран от шампиона в британския супербайк шампионат Стийв Броган. Машината с мощност 185 коня и 999 кубиков четирицилиндров редови двигател има ABS, тракшън контрол и система против резонанс. Е, Броган изключи всичко това.

Какво каза той: „Електрониката на BMW е чудесна за повечето време, но аз искам малко поднасяне да ми помогне. Първо направих няколко обиколки на пистата на предната седалка на кола, за да придобия представа за трасето и чак тогава се качих на мотора и видях за какво става дума.”

Директорът на BBC TopGear Анди Уилиам пък казва: „Искахме това състезание да е възможно най-истинско, така че използването на професионален мото пилот беше съвсем логично. Много хора критикуваха TopGear преди заради начина, по който включвахме в шоуто мотоциклетите. Сега се надяваме да преобърнем представите.”

Тъй като сме колеги с BBC TopGear, сме обещали да пазим тайна и да не разкриваме резултата от състезанието. Можем да кажем само, че това е едно от най-добрите изпълнения на лудетинните от BBC TopGear и със сигурност няма да сме разочаровани. Дори шофьорът на Ariel Atom V8 е изненадан. Шоуто започва в 20:00 (британско време) на 23 януари по BBC2.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*