Супер яхтата The Street of Monaco

Супер яхтата The Street of Monaco

Със собствена функционираща картинг писта, The Street of Monaco е 155-метров прототип на супер яхта, която не прилича на никоя друга по света. Тя е дело на Yacht Island Design и представя малка част от Княжество Монако, дом на известната писта от Формула 1 и международното Monaco Yacht Show.

Супер яхтата играе ролята на плаващ остров благодарение на огромни платформи, които допринасят за отличната стабилност. The Streets of Monaco е първият от двата дизайнерски проекта на базираната във Великобритания компания Yacht Island Design. „Изкуството да създадем тематична яхта се крие в това да имаме история във всеки елемент от дизайна и се постига чрез обстойни консултации с клиента по време на началните фази на проектиране“, коментират шефовете Роб МакФерсон и Скот Поксън.

На пръв поглед всеки би бил скептичен, че тази яхта може да бъде направена и да плава, но екипът, който стои зад нея, е категоричен, че такъв проект може да бъде реализиран.

Яхтата е разделена на четири основни външни пространства на палубата. По-горното ниво включва басейн, джакузи бар, казино и площад, отличаващ се с фонтан и спокойна градина. Мултифункционалният двор на кърмата на плавателния съд дава възможност за различни спортни дейности и площадка за два хеликоптера. Палуби за барбекю също са включени в проекта.

Източник: Агенция Speed Press


  1. ivchotr каза:

    Мноооого, много пари ще ни трябват. Като я гледам, ще е закотвена някъде около „Бурж ал араб“ 🙂

  2. shamy каза:

    Да, определено яхтата си я бива и аз вече мислено съм там 😀

  3. Wizard каза:

    … сега ни трябват само малко пари и сме там 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*