Най-мощният чешки байк MIDALU

Най-мощният чешки байк MIDALU

Това е най-мощният мотоциклет в света. Вярвате или не, той идва от малък семеен бизнес в Чехия! Моторът е оборудван с 2442 кубиков, V-образен, шестцилиндров двигател. Мощността достига до масивните 240 к.с. Мощнтата машина произвежда нещо като 203 Nm въртящ момент. 90 градусовата конфигурация е с водно охлаждане. Не е зле за чехи!

Човек би си помислил – германците, италианците и японците никога не са произвеждали нещо подобно, а те са на пазара от години.

Моторът е подкрепен от Министерството на промишлеността и търговията на Чешката република.

За да получат възможно най-добърия дизайн, бе проведен конкурс от 45 участника, но печелившия бе само един Станислав Хануш. Това, което виждате пред себе си е негов прототип. Прототипът е тестван в продължение на около една година.

От FGR са убедени, че могат да финансират проекта – така, че ако всичко мине добре, можем да видим едно ограничено производство на тази невероятна машина.

Беше крайно време за тази малка държава да започне да произвежда нещо друго, различно от всички тези супермодели.  1. ivchotr каза:

    Крайно време е и ние да възродим марката „Балкан“ с някой подобен звяр. Аз ако се разтърся малко, може и да си намеря курсовия проект на ДВГ и да го предложа за бъдещото балканско чудо. Той май беше за ЗиЛ, ама като гледам няма кой знае какво значение 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*