Biona – дървен мотоциклет с джобни батерии

Biona – дървен мотоциклет с джобни батерии

Целта на идейния проект е да вдъхновява, въпреки факта, че никога не може да се появи на пазара в изходна форма. Дизайнерите на тези концепции  винаги са се стремели да нарушат границите на въображението си и да излязът с идеи, които  да ни вкарат в някой сън или напротив, в кошмар.

Все още не сме сигурни къде да наместим следната измишльотина, идваща от испанския дизайнер Джорди Поблет Педрол, но едно нещо е сигурно: мотоциклетът има за цел да даде на света съвсем ново отношение към това, какво представлява един електрически мотор.

Наречен Biona, проектът използва много дърво, малко метал и пластмаса. Мотоциклетът получава енергия от джобни малки батерии, които можем да носим със себе си. Осветителната LED система също e сред ключовите характеристики на байка Biona.

Според момчетата от Yanko Design за дизайна на мотоциклета са използвани традиционни още по-зелени части, от използваните на класическите мотоциклети.

Мотоциклетът е с дървена седалка, която намираме за малко неудобна. Да, може да е „зелена”, лека и евтина, но я намираме за малко некомфортна. Тази дървена седалка има нужда от преработка.

 

Biona – дървен мотоциклет с джобни батерии 1 Biona – дървен мотоциклет с джобни батерии 2Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*