Жена стънтърка – била начинаеща!

Жена стънтърка – била начинаеща!

Модел,музикант и стънтър – това е определението, което описва най-добре жената чудо Франческа Майлс.

Франческа е единствената жена каскадьорка, която се занинимава професионално с този спорт във Великобритания. Тя се занимава със стънт само от 6 месеца, но ако отдадете нужното внимание на видеото и снимките по-долу, ще видите, че Франческа не е от начинаещите. Тя борави с мотоциклета си сякаш се е занимавала със стънт цял живот. Stunt Starz е името на отбора на Франческа. Той се състои от двама каскадьори – Франческа и Алстар като стартът на отбора е през 2009 година. За франческа е много важно да насърчи популяризирането на свободния стил и предприема различни пътувания из страната си, за да постигне тази цел.

За разликата между жените и мъжете стънтъри Франческа споделя, че не намира особено голяма разлика. “Аз не мисля, че има огромна разлика. Да, не е леко, особено ако имаш 600 кубикова машина. Когато се опитвам да я преместя понякога чувствам голямо напрежение в гърба и ръцете” – споделя красавицата. “Когато намериш балансиращара точка на една машина, то тя сякаш е в бвзтегловност.”

Според Франческа не задължително да спазва някакъв режим за фитнес, тъй като каскадьорството е точно това.

За любимия си байк, колкото и глупово да звучи е Honda CBR1000RR. Това е така, от както е била на 15 години и може би, така ще бъде до края на живота и. Любимите и шосейни мотоциклети са Honda CBR-F и Kawasaki 636. Франческа подражава и на Джориан Пономареф, който е стътър и Валентино Роси.

 


  1. ivchotr каза:

    Не му липсва хъс на момичето. Дай Боже повече такива като нея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*