Honda CBF1000

Honda CBF1000

Подобреният CBF получава ново шаси, допълнителен стил и още практични промени в сравнение с досегашния беден, но надежден модел. Все пак мотциклетът запазва основните си черти , които го направиха толкова популярен. Прекрасната ергономичност на байка му позволява лесно управление, достатъчно мощност, сравнително лека работа, което правят мотоциклета идеален в 98% от времето.

Основните промени  по мотора са алуминиево шаси вместо досегашното стоманено,което намалява сухото тегло на мотора с 5 кг. – сега 245 кг.
Вилките вече са регулируеми,а амортисьора получава допълнителни опции за реглаж на фона на стария позиционен.

Спирачките не са променяни спрямо стария модел  – двойни трибутални, предни спирачни апарати, които са свързани с задните спирачки  посредством C- ABS (по избор)  за по –добро спиране.

Honda CBF1000 3 Honda CBF1000 4 Honda CBF1000 2

Каране и управление
Мотоциклетът е лесен за управление с ниска скорост в натоварения трафик, тъй като е предназначен за непознати второкласни пътища. Карането и комфорта са отлични, а новата връзка с ABS е много ефективна.

Оборудване
Новото табло е с обновен по-качествен дизайн като екрана може да се регулира по три начина. ABS-ът на мотоциклета  е отличен, един от лидерите в този клас. Новите спойлери са подобрили външния вид на предницата и задницата като са използвали фар от CBR600. Като допълнителна екстра са дисагите, с които ако желаете може да превърнете Honda CBF в един истински туристически мотоциклет.

Honda CBF1000 1 Honda CBF1000 5

Качество и издръжливост
Основните промени  по мотора са алуминиево шаси вместо досегашното стоманено,което намалява сухото тегло на мотора с 5 кг. – сега 245 кг, което все още не оправдава  новите по-високи цени. Въпреки това, всичко е с обичайните високи стандарти, които очакваме от Honda.

Цена
Старият модел CBF започва от цената по-малка от £ 6000, която е превърнала  старият мотор в добра сделка и силно препоръчван мотоциклет. Сега цената на мотоциклета е близо £ 9000 като мотоциклетът няма особено голями промени, които да оправдаят цената.

История на модела
2006: оригинална версия

Технически характеристики
Мощност:  96.5 кн.с.
Въртящ момент:  93.5 Nm
Тегло:  245 кг.
Височина на седалката:  795 мм
Капацитет на резервоара:  19 литра
Средна консумация на горивото:  5.6 литра
Двигател:  998 кубиков, четиритактов
Рама:  алуминиева
Предно окачване:  регулируемо
Задно окачване:  регулируем единичен амортисьор
Предни спирачки: 2 x 296 мм, радиални двубутални апарати
Задни спирачки: 240 мм двубутален диск
Размер на предни гуми:  120/70×17
Размер на задни гуми:  160/60×17Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*