Сайнц поведе в “Дакар” 2011, проблеми за Тодор Христов

Сайнц поведе в “Дакар” 2011, проблеми за Тодор Христов

С етапна победа стартира защитата на титлата от миналата година в рали “Дакар” Карлос Сайнц, пилот на Volkswagen. Първата състезателна отсечка за тазгодишното издание се проведе от Буенос Айрес до Кордоба. Испанецът завърши 222-те километра с 1,31 мин аванс със своя Race Touareg 3 пред легендата Стефан Петерханзел с X-Raid BMW. Трети е съотборникът на Сайнц – Насер Ал-Атия, а четвърти и пети зад тях са също коли на Volkswagen – Марк Милър и Жиниел де Вилиер. Петият миналата година Герлен Шишери дебютира с Mini, но имаше проблеми със спирачките и изостана значително още в първия етап. Роби Гордън с Hummer пък изостана с 11 мин от Сайнц.

 

Излелият се дъжд затрудни изключително много пилотите, които се оплакаха, че на моменти са карали като на лед.

 

Българските пилоти в категорията ATV Петър Ценков и Тодор Христов завършиха съответно на 20-о и 24-то място. Ценков стартира много добре и на първата контрола бе 18-и, а до края изостана на 26 мин от победителя Макачек. Първият ден в “Дакар” бе много труден за Христов. Още на прехода към състезателната отсечка той имаше проблеми с горивото в своята машина Can-Am и се забави на старта с 5 часа. Българинът обаче успя да влезе в етапа в последния момент, както и миналогодишният победител Маркос Петронели с Yamaha, който завърши 9-и.

 

Утре етапът ще достигне Сан Мигел, скоростната отсечка е 324 км за колите и 300 км за мотоциклети и ATV.

Автомобилът на журналистите, които придружават българите, също имаше механичен проблем с рейката и цяла нощ работи по отстраняването му.

 

Източник: f1RacingВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*