Хибридна версия на Can-Am Spyder

Хибридна версия на Can-Am Spyder

Bombardier Recreational Products (BRP)  ще инвестира 5.1 милиона щатски долара в подкрепа за разработване на хибриден двигател за триколката Can-Am Spyder. Освен това, канадското правителство ще добави допълнителни $ 6,1 милиона в четиригодишен проект. Машината  Can-Am Spyder за първи път се появи на бял свят през 2007 година. Това е една уникална машина, а хибридната версия ще бъде единственият проект, развит на хибридна триколка в света.

 

„Нашата цел е да се разработи изцяло нова електрическа хибридна технология за триколесно превозно средство, което използва 50% по-малко гориво и намалява емисиите на CO2 с 50%, като същевременно запази своята бързина, мощност и ефективност“, казва Михай Расидеску, президент и генерален мениджър на център за развитие на нови технологии.


Задвижващите технологии, използвани в моторните шейни и останалите превозни средства както и извънбордовите двигатели вече са най-добрите в индустрията по отношение на разхода на гориво и са етапи към целта на компанията да предоставя на потребителите все по-екологични, но същевременно ефективни технологии.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*