Brammo Enertia Plus

Brammo Enertia Plus

Подобрената версия на електрическия мотоциклет Brammo Enertia е новият Enertia Plus. От мотоциклетната компания са положили доста усилия, за да премахнат основния недостатък на предишната си версия като са взети под внимание всички потребителски забележки и всичко, което не е одобрено от предходната версия е променено в новата  Enertia Plus. От своя страна това обяснява допълнението “Plus” в новия модел – мотоциклетът е с двоен капацитет на батерията, което бе отбелязано като недостатък в предишната версия. Неговата 6-клетъчна литиево-йонна батерия беше със заряд 3,1 kWh и даваше на електронното возило не повече от 65 км автономен пробег. Сега, при Enertia Plus на мястото на старата батерия има нова такава, макар и с абсолютно същите размери, със заряд 6,0 kWh, увеличаваща автономността до много по-приемливите 130 км.

Удвоеният капацитет на батерията и съпътстващото двукратно нарастване на автономията не са единствените новости по Enertia Plus. Независимо от новата батерия теглото на мотоциклета се е запазило – 145 кг. Опростен е и способа за зареждане – само включваш в контакта и забравяш. Друго нововъведение в мотора е подмяната на стария заден амортисьор Elka с нов от Works Performance.

Байкът има намалена следа, по-тесен радиус на завиване, подобрена геометрия на окачването, кормило, изместено с 2,5 см към водача и четири нови цвята. Запазени са качествените маркови компоненти – вилка Marzocchi и спирачки Brembo – от старата версия. Максималната скорост за модела остава непроменена – 95-100 км/ч.

Enertia Plus е със скоростна кутия Direct Drive, което означава, че няма смяна на предавки, нито съединител. Всичко е замислено така, че да направи карането в градски условия максимално лесно и приятно, което е основната цел на Enertia Plus.

По проект Brammo Enertia Plus ще струва $8995 или с $1000 повече от стария модел. По-високата цена е оправдана със значителните подобрения на байка, които не остават незабележими. Предвидено е новият мотоциклет да влезе в производство през пролетта на 2011 година. Собствениците на предишната версия на Brammo няма да бъдат ощетени, тъй като от компанията предлагат програма за лоялни клиенти, която предлага отстъпка на настоящите си клиенти в размер на $2500 от сената на новия модел.

Технически характеристики:

модел: Enertia Plus

височина на седалката: 810 мм

сухо тегло: 145 кг

максимална скорост: 95-100 км/ч

двигател: електромотор

капацитет: 6,0 kWh

мощност: 13 kW при 4500 об/мин.

въртящ момент: 40 Nm при 0-1450 об/мин.

скоростна кутия: автоматична Direct Drive

предни спирачки: един диск Brembo

задни спирачки: един диск Brembo

предно окачване: обърната телескопична вилка Marzocchi Shiver с ход 12,75 см

задно окачване: хидравличен амортисьор Works Performance с ход 12,75 см

предни гуми: 18″

задни гуми: 17″

цветова гама: черно / сребристо / светло синьо / червено

цена: $8995Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*