Как да отрежем слюдата си в 10 лесни стъпки

Как да отрежем слюдата си в 10 лесни стъпки

Карането на мотоциклет в лоши метеорологични условия може да бъде опасно. Когато времето е неясно, мъгливо или дъждовно предното стъкло се замъглява. Същото може да се случи и през ноща, когато светлината от насрещното движение дразни очите, когато гледаме през слюдата. Когато сме седнали удобно на мотора си, линията на видимост трябва да бъде малко над горната част на предното стъкло. Когато въздухът удари слюдата, силата се издига нагоре и минава над главата. Ако е необходимо водачът може лесно да коригира стойката си и да залегне под стъклото.

Повечето мотоциклетни слюди са един размер, който е подходящ за всички модели. Можете да закупите пълен стандартен размер или спортен, който е по-къс.

Намаляването на височината на предното стъкло с подходящи инструменти и съвети е лесно решение. Ето какво ще ви е необходимо за тази задача:

* молив
* връв
* широка самозалепваща лента
* груба пила
* фина пясъчна хартия
* дървено блокче
* трионче

1 стъпка: Седнете на мотора си и погледнете през слюдата, фиксирайки погледа си на около тридесетина метра напред. Намерете точното място, където ще бъде новият горен край и го отбележете. Важно е също така да решите дали искате да запазите кривата на слюдата или искате да я промените според вашите желания. След като всичко това е готово, може да започнете подготовката.

2 стъпка: Не е препоръчително мотоциклета да стои изправен на стойка. Покрийте резервоара, фаровете и калниците, за да ги защитите от прах и стърготини.

3 стъпка: Започнете от външната страна на слюдата, от точката, която сте маркирали. Поставете парче ширина около 1см. по-нагоре и 2см. по-надолу от марката. Продължете с облепянето на слюдата по предварително определената дъга, докато не постигнете желаната форма. Прецизността не е важна в този момент.
бележка: широката лента се използва, за да не може страничните части на триона да надраскат предпазното стъкло.

4 стъпка: Вземете си метъра и отбележете върху долната част на слюдата най-малко 6 точки, разположени равномерно по ширина към външните краища. Първата точка трябва да се намира в центъра на долната част, а останалите трябва да бъдат равномерно разпределени от тази централна точка.

5 стъпка: Завържете канап на предния край на молива. Задръжте единия край на канапа на цетралата точка, която направихте в стъпка 4 и вдигнете молива (така, че да не се изкриви канапа) до горния централен край на слюдата. Отбележете центъра и започнете да очертавате арката като движите молива в двете посоки към краищата на слюдата. Получава се импровизиран пергел. Повторете тази процедура от всяка точка, отбелязана в долния край (стъпка 4). След като сте направили желаната дъга върху лентата, използвайки всички основни точки, свържете ги с една непрекъсната линия.

6 стъпка: Поставете лента от вътрешната страна на предното стъкло и я центрирайте по линията, която ще режете от край до край.

7 стъпка: С помоща на трион започнате да режете от единия край на мотоциклетната слюда. Тук прецизността е от особено голямо значение. Много внимателно следвайте линията.

8 стъпка: Махнете лентата и започнете да изглаждате ръбовете като използвате грубата пила. Движението на пилата трябва да бъде само в една посока от вън на вътре. Не пилете напречно на ръба. Продължете пиленето, докато формата не стане гладка.

9 стъпка: Вземете дървеното блокче и увийте финна шкурка около него. Целта сега е да се създаде радиус на ръба. Това се ще стане като вървите напред-назад хоризонтално през ръба.

10 стъпка: Издухайте прахта и останалите стърготини като използвате вентилатор, сешоар или друго средство с въздух под налягане. Това се прави с цел да не надраска пластмасата при по невнимателно почистване на стърготините. След като сте готови с това, изплакнете слюдата с вода като отново внимавате да не я надраскате.

Карането на мотоциклет е страст, наситена с вятър, слънце, дъжд и студ. Терминът “моторист” ни вдъхва доверие и стил. Безопаснот, комфорт и защита – нещата, които един мотоциклетист винаги трябва да взима под внимание. Бъдете собствена марка с индивидуален стил, но никога не оставяйте вятъра да отвее мислите ви далеч от пътя.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*