10-те най-популярни туристически мотора

10-те най-популярни туристически мотора

Избирането на туристически мотоциклет е изключително лично решение. Независимо дали моторът ще е нов или втора ръка, това е машината, на която ще прекарате повечето от живота си на две колела. Предлагаме ви 10-те най-популярни мотоциклета с най-добра репутация сред мотористите.

10-те най-популярни туристически мотора 01

HONDA GOLDWING GL1800
Единственото, което липсва на тази Honda е пепелник, но най-вероятно японската марка работи по въпроса. Моторът е на пазара от доста дълго време и съдейки по ужасно големия брой клубове и мотористи, притежаващи тази удивителна машина, можем да сме сигурни, че популярността й не е измислена. Високотехнологично алуминиево шаси държи центъра на тежестта ниско долу, което осигурява изненадваща скорост. Това е един от най-добрите туристически мотоциклети, макар за някои мотористи да е прекалено тумбест и обемен.

10-те най-популярни туристически мотора 02

BMW K1200LT
Макар да е малко тежък, този мотоциклет е много по-икономичен от Honda Goldwing. BMW K1200LT също се нарежда сред най-популярните мотоциклети, особено, ако търсите мощност. Все пак моделът се нуждае от още малко подобрения по управлението на завоите. Най-новите модели и са оборудвани със задна предавка.

10-те най-популярни туристически мотора 03

HARLEY DAVIDSON ELECTRA GLIDE
Той е голям, прибързан и американски. Определено конструиран, за да бъде удобен, но не и бърз, Harley-Davidson Electra Glide е мотор, който кара хората да се обръщат и да зяпат. Едно от предимствата да притежавате този мотоциклет е минималната амортизация.

10-те най-популярни туристически мотора 04

TRIUMPH TIGER TOURER
Голямо ускорени, ограничени вибрации с наистина многостранен характер. Голям недостатък на „Тигъра” е високата седалка. Лошо е, че производителя губи голяма част от клиентите си. Все пак това е един необикновен и специален мотор.

10-те най-популярни туристически мотора 05

HONDA ST1300 PAN EUROPEAN
Това е един от най- предразполагащите, удобни и бързи мотори, на които ще имате удоволствието да завъртите ключа. Ако смятате да си купувате туристически мотоциклет, това е една машина, която си заслужава да бъде премислена.

10-те най-популярни туристически мотора 06

YAMAHA FJR1300
Тази Yamaha е конструирана специално, за да бъде на върха на туристическите мотори. Огромният резервоар и изключително много място за багаж допринасят този байк да  бъде пръв приятел на туриста. Голямата мощност от здравия двигател ще ви бъде от полза във всяка ситуация. FJR заслужава парите си.

10-те най-популярни туристически мотора 07

MOTO GUZZI NORGE 1200
Прекрасна цена за мотоциклет Moto Guzzi. С удобна позиция за каране и икономичност – това е истински турист. Някой мотористи го описват като BMW-то на по-бедните.

10-те най-популярни туристически мотора 08

TRIUMPH TROPHY 1200
За съжаление производството на този мотоциклет спря през 2002 година. Все пак Trophy си заслужава обмислянето, ако намерите запазен модел втора ръка. Мотоциклетът е тежък, но е доста по-евтин от Honda Pan European например. За такъв голям мотор, завоите и управлението като цяло са добри. Този мотор е добро решение за туристическа машина, особено ако имат ограничен бюджет.

10-те най-популярни туристически мотора 09

HONDA DEAUVILLE
Този средно голям туристически мотоциклет може да се кара навсякъде; идеален за градко движение, обикаляне на Европа и света като 54-те литра съвместимост на багаж идват от голяма полза. Лесната и евтина поддръжка правят Deauville много привлекателен. Качеството на машината е легендарно, издигайки модела до топ списъка на туристите.

10-те най-популярни туристически мотора 10

BMW R1200RT
Много по-бърз, лек и успешен от R1150RT, този мотоциклет не е просто добър турист, а добър мотор като цяло. Едно от предимствата на мотора е регулирането на височината на седалката. Окачването осигурява отлично управление, каквото може да очаквате от BMW. Цената на машината е висока, но ако намерите запазен модел втора употреба, ще сте собственици на ценен мотор.


  1. Супер!
    Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*