Мотори срещу коли – мит или лудост?

Мотори срещу коли – мит или лудост?

Много често мотористите носят славата на безразсъдни екстремисти, които нарушават правилата за движение по пътищата. Това клеймо е неоснователно, тъй като има много статистики, които подкрепят тезата, че моторжийските инциденти често не са по вина на моториста, а на друг водач.

Голямо проучване, проведено от Университета в Южна Калифорния показва, че приблизително 3/4 от мото инцидентите включват сблъсък с друго превозно средство, най-често автомобил. Изследването показва още, че 2/3 от тези инциденти са причинени от „засичане” на моториста от шофьор. По-нататък проучването показва, че основната причина за инциденти с мотоциклети се дължи на факта, че шофьорите на автомобили не разпознават мотористите като участници в движението – шофьорът не е видял моториста преди сблъсъка или го е видял прекалено късно, за да реагира и да избегне сблъсъка.

Тези открития показват, че мотористите имат погрешна репутация в очите на хората, както и от застрахователните компании. Мотористите са рискова група, заради по-малкия размер на превозното средство. Често мотоциклетът попада в „сляпата зона” на обикновените коли. Истината е, че повечето мотористи са много добри шофьори и съобразяват кога някой ги вижда или не. Тази осведоменост за съжаление не предотвратява инциденти.

При злополука, застрахователните компании ще проточат възможно най-дълго процедурата и ще направят всичко, за да не изплатят дължимата сума. Често компаниите карат жертвата да даде бързи сведения, за да спести пари. Повечето мотористи не са застрахователни експерти и не знаят дали сключената сделка е добра или не.

Приемането на първата оферта на застрахователите обикновено е грешка. Друг път пък, компаниите отказват да платят каквото и да е обезщетение на пострадалия за инцидента и последвалите резултати. Често дори се опитват да изкарат моториста виновен за катастрофата. Не е трудно да се убеди съдията, след като мотористите имат репутацията на по-невнимателни и рискови на пътя.

Именно поради изброените по-горе причини е изключително важно да имате добър адвокат, ако се окажете пострадал в ПТП. Опитните адвокати могат да осигурят желания резултат – обезщетение, което да покрия медицинските разноски, както и ремонта по мотора. Ако нямате добър адвокат на ваша страна не само ще ви струва пари, но и ще доведе до главоболия и разправии. Да се борите със застрахователна компания сами, а между другото да тичате по болници и институции, може да се окаже непосилна задача.

Квалифициран адвокат е единствения, който ще е на ваша страна след инцидент. Адвокатът работи за вас и само за вас. Застрахователната компания работи за сътрудниците си и ще направи всичко възможно, за да не ви даде заслужените пари.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*